Banner 980x90

Balvos atzīmēta Lāčplēša diena

Foto: balvi.lv
Foto: balvi.lv

Skanot dziesmām, gaisā virmojot siltām svecīšu un lāpu liesmām, 11.novembra, pievakarē pie pieminekļa Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem pulcējās gan jaunāka, gan vecāka gada gājuma ļaudis, lai atzīmētu Lāčplēša dienu jeb neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumu brīvprātīgo armiju - Bermonta armiju, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja Balvu novada pašvaldībā.

Svinīgais brīdis pie pieminekļa iesākās ar Latvijas valsts himnas atskaņojumu Balvu tautas pūtēju orķestra "Balvi" izpildījumā, kam sekoja Balvu novada Domes priekšsēdētāja vietnieces Sarmītes Cunskas uzruna: "Pasaule šobrīd kā nekad agrāk nemierīgi dzīvo. Mēs nezinām, kas būs nākotnē, kā mums šobrīd jārīkojas. Lai gan tieši neesam ierauti kara darbībā, tomēr nevaram vienaldzīgi noraudzīties uz notikumiem Ukrainā, uz nebeidzamajām bēgļu straumēm visā Eiropā, uz tik klaji jūtamajiem terorisma draudiem. Un tāpēc šodien, stāvot pie mūsu Staņislava – ir tāda dīvaina sajūta, meklējot atbildi uz jautājumu – vai mierīga karavīra sirds? Ko gan mēs citu varam darīt, lai tā būtu – vien bezgala mīlēt un cienīt savu valsti, vietu, kur esam dzimuši un auguši, kur ir mūsu mājas, aizsargāt to, kā to dara mūsu drošsirdīgie karavīri un zemessargi, godīgi un godprātīgi veikt savu ikdienas darbu, stabili turēties, lai neizdodas mūs izsist no līdzsvara un galvenais – būt saskaņā katram pašam ar sevi, ar līdzcilvēkiem, ar Dievu".

Klātesošie pie "Staņislava" nolika ziedus un sveces, radot vienotības un kopības sajūtu, par ko uzrunā teica arī Balvu Romas katoļu baznīcas prāvests Mārtiņš Klušs, aicinot būt stipriem mīlestībā pret savu valsti, novadu, pilsētu, lai kā tauta mēs būtu stipri, strādīgi un vienoti.

Zemessardzes 31.bataljona 1.kājnieku rotas komandieris Guntars Mežals, uzrunājot klātesošos, aicināja nekad neaizmirst vēstures mācības, un pasākuma noslēgumā nostādīja Zemessardzes 31.aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem bataljonu parādes maršam pa Brīvības ielu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)