Banner 980x90

Balvos un apkārtējos novados notiks pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē"

Sestdien, 20.februārī, Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novados notiks pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē", pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Viļakas novada pašvaldībā.

Balvu novadā bišu saimniecībā "Silaunieki" varēs gatavot vaska sveces smaržīgiem un gaišiem vakariem, zirgu sētā "Kapulejas" varēs izvizināties uz nebēdu, gan zirga mugurā, gan kamanās. Savukārt Briežuciema seno amatu meistari izvedīs Meteņiem un ziemai raksturīgās dejās un rotaļās un uzcienās ar svaigi ceptu maizi un gardu zāļu tēju, kamēr citi apgūs iemaņas aušanas arodā.

Tāpat Balvu muzeja durvis būs atvērtas visiem apmeklētājiem, lai stāstītu par Ziemeļlatgales tradīcijām, kultūrvēsturi, senajiem amatiem un kultūrvidi, kā arī izmēģinātu digitālās ekspozīcijas.

Viļakas novadā jau no agra rīta varēs iepirkties Lauku labumu tirdziņā, savukārt Tepenīcas ezerā notiks atklātais Zemledus makšķerēšanas čempionātu. Anna Āze savā Meža ekspozīcijā stāstīs un iesaistīs jūs dabas izpētes procesā, kā arī izvedīs nelielā pastaigā pa mežu. Kultūrvēstures sētā "Vēršukalns" varēs piedalīties maizes cepšanas procesā īstā lauku krāsnī, baudīt tiko ceptu maizīti un klausīties stāstos par latgaliešu dzīvesziņu. Meža labumu ciemā varēs degustēt meža gardumus, gatavot ziepes, dekupāžu uz skaidām kā arī iegādāties kādu Meža mātes labumu.

Kārsavas novadā kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu dosimies mežā vērot dabu ziemā un interaktīvā veidā atklāt dažādus dabas noslēpumus. Pēc patīkamas pastaigas svaigā gaisā Malnavas maiznīcā "Dzīles" gaidīs saimniece Aina, lai pabarotu ar Latgales kulināro pērli - asuškām un piedāvātu meistarklases maizes cepšanā. Salnavas muižas parks visas dienas garumā būs piepildīts ar sportiskām aktivitātēm, tiks rīkots atklātais hokeja turnīrs un organizētas atraktīvas izdarības sniegā, bet tos, kas nosaluši gaida silta tēja un garda putra.

Tiem, kas vēl nav bijuši mazākajā Latvijas novadā - Baltinavā, ir iespēja piedalīties orientēšanās pasākumā "Iepazīsti Baltinavu" un kļūt par Ziemeļlatgales novada ekspertu. Baltinavas novada muzejā notiks ziepju meistardarbnīca, kur varēs izgatavot sev burvīgu  un smaržīgu dāvanu.

Dienas noslēgumā visi tiek aicināti uz pasākumu kultūras mantojuma centrā Upīte, kur kopā ar folkloras kopu "Upīte" iesim dančos un rotaļās. Savukārt līdz rīta gaismai liks dancī lekt jaunā un talantīgā latgaliešu jauniešu grupa "Unknown artist".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)