Banner 980x90

Balvos viesosies Daugavpils teātris

Balvi24.lv
Balvi24.lv

Otrdien, 6.oktobrī, Balvu kultūras un atpūtas centrā ar izrādēm "Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs" un "Dabaseibys pūddarneica" viesosies Daugavpils teātris, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldībā.

Lai gan pasaka "Trīs sivēntiņi un vilks" ir visiem zināma, Daugavpils teātra radošās komandas darba rezultātā tā ir ieguvusi jaunas krāsas.

Reiz sensenos laikos... bet, ja tā labi padomā, nemaz tik senos! Reiz ne senos laikos kādā skaistā mežā, kur zied smaržīgas puķes un dzied putni, pasaulē nāca trīs sivēntiņi: Nifs, Nufs un Nafs. Katram sivēntiņam bija savas prasmes, spējas, talanti, uzskati un rozā šņukurs. Nifs bija mākslinieks kopš bērna kājas - gleznoja uz spilveniem, krēsliem un autiņbiksītēm. Nufs bija izcils muzikants - birste viņa rokās pārtapa par ģitāru, bet podi - par bungām. Savukārt Nafs būvēja smilšu pilis.

Uz dzīvi sivēntiņi raudzījās pozitīvi, labprāt runājās viens ar otru, reizēm pastrīdējās, jo bija ļoti dažādi.

Izrādes sākums - plkst.16.

"Dabaseibys pūddarneica" ir kaislīga komēdija latgaļu gaumē. Mīlestība ir tik neizprotama, daudzkrāsaina un poētiska. Reizēm tai piemīt arī savs traģikomisms, jo mīlestības alkas ir neremdināmas un, nevaldot pār tām, var pazaudēt prātu. Kaislības un kaisle kādam iedala karaļa, kādam āksta lomu, kas nemitīgi mainās.

Katrs var kļūt gan par vienu, gan otru. Un, ja vēl gadās trešais, tad ir tāds mīlas trijstūris, kurā "karstums" ir vēl lielāks nekā gruntīgā podnieku ceplī. Sieviete un divi vīrieši katrs savā veidā "mīca mālus un virpo podus", ļaujoties kaislei, iegūstot, bet varbūt zaudējot mīlestību. Un vai viņi iegūs to, pēc kā visvairāk ilgojas?

Izrādes sākums - plkst.19.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)