Banner 980x90

Balvu pārtikas tirdzniecības uzņēmuma "Senda Dz" apgrozījums pērn krities par 8%

Preili24.lv
Preili24.lv
Pērn par 8% krities Balvu pārtikas tirdzniecības SIA "Senda Dz" apgrozījums, kā arī samazinājusies uzņēmuma peļņa, liecina "firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, ja gadu iepriekš "Senda Dz" apgrozījums bija 1 409 657 eiro, tad 2015.gadā - 1 287 411 eiro. Apgrozījuma samazinājums ir 122 246 eiro. Salīdzinājumam iepriekšējos 2014. un 2013.gadu uzņēmums pabeidza ar attiecīgi 5% un 1% apgrozījuma pieaugumu.

No 31 399 eiro 2014.gadā līdz 14 897 eiro pērn samazinājusies arī "Senda Dz" peļņa. Izskatot gada pārskata rezultātus, uzņēmuma vadība tā 2015.gada peļņu nolēmusi atstāt nesadalītu. Strādājošo skaits uzņēmumā pērn saglabājās iepriekšējā gada līmenī - 55 cilvēki.

"Senda Dz" 100% kapitāldaļu turētāja ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Dzintra Sprudzāne. 2015.gadā uzņēmums sniedza ēdināšanas pakalpojumus, veica mazumtirdzniecību nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus vai tabaku, kā arī pārtikas produktu, dzērienu un tabakas nespecializēto vairumtirdzniecību.

Taksācijas gadā "Senda Dz" papildus darbības veidi bija telpu īre, finanšu starpniecības pakalpojumi - pircējiem bija iespēja norēķināties sabiedrībā par komunālajiem un citiem maksas pakalpojumiem.

Pērn tika slēgta "Senda Dz" struktūrvienība veikals-kafejnīca "Abrenīte" Viļakā, jo tajā bija krities apgrozījums, darbība bija nerentabla. Sabiedrība turpina piedalīties iepirkuma procedūrās par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu pašvaldības iestādēs. Ir uzvarēti konkursi par ēdināšanu divās Balvu skolās.

2015.gadā sabiedrība galveno uzmanību veltīja iekšzemes tirgus izpētei, jaunu pircēju un piegādātāju piesaistīšanai un uzņēmuma materiāli-tehniskās bāzes uzlabošanai, sagatavojot jaunus saimnieciskos objektus, iegādājoties jaunas tehnoloģijas vai iekārtas, sākot jaunu produkcijas (pakalpojumu) veidu ražošanu (sniegšanu), palielinot pārdošanas apjomus, samazinot izmaksas un kredīta riskus.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)