Banner 980x90

Balvu pašvaldības deputāts kritizē Valsts valodas centra rīcību; cer uz materiālo kompensāciju

Valsts valodas centrs (VVC), vēršoties pret viņu tiesā par valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī apliecinoša dokumenta neesamību, ir rīkojies nelikumīgi, šādu uzskatu aģentūrai LETA pauda Balvu novada domes deputāts Ivans Baranovs (SC).

Baranovs pastāstīja, ka deputāta pienākumus pilda jau trešo sasaukumu. Strasbūrā, kur interesējies par cilvēktiesībām, viņam atzinuši, ka VVC vēršanās tiesā saistībā ar viņa valsts valodas zināšanām ir bijusi pretrunā ar starptautiskajām prasībām.

"Nu ko darīt, ja viņi negrib strādāt pa labam. Gaidīsim no VVC materiālo kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu," secināja Baranovs.

Balvu rajona tiesas spriedumu deputāts ir pārsūdzējis un skatīsies, kā notikumi attīstīsies tālāk. Deputāta intereses lietā aizstāv viņa advokāts. Patlaban lieta ir nosūtīta Latgales apgabaltiesai izskatīšanai apelācijas kārtībā.

Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Šubeniece aģentūrai LETA atzina, ka pašvaldībā nav saņemta oficiāla vēstule par tiesas spriedumu. Baranovs piedalās Balvu novada domes komiteju un domes sēdēs un saņem algu.

Jau vēstīts, ka VVC izdevies uzvarēt tiesā pret Balvu novada pašvaldības deputātu Baranovu par nepietiekamu valsts valodas lietošanu, panākot viņa mandāta anulēšanu, tomēr deputāts spriedumu pārsūdzējis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)