Banner 980x90

Dalībai Eiropas kultūras mantojuma dienā saņemti 56 pieteikumi no visas Latvijas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Dalībai šā gada Eiropas kultūras mantojuma dienā, kas veltīta kultūrvēsturiskai ainavai Latvijā, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) saņēmusi 56 pieteikumus no visas Latvijas.

Lai izvērtētu saņemtos pieteikumus, VKPAI izveidoja speciālistu komisiju, kurā piedalījās astoņi pārstāvji no trīs institūcijām - VKPAI, Vides un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības -, liecina VKPAI informācija.

Šā gada dalībnieku sarakstā iekļautas 70 vietas - tādas, kuras dalībai pieteica saimnieki un kurās notiks dažādi uz kultūrvēsturiskās ainavas izpēti un kopšanu vērsti pasākumi, un tādas, kuras netika pieteiktas, bet kuru izcelšanu Latvijas kultūrvēsturiskās ainavas kontekstā par nozīmīgu uzskatīja komisija.

Daļas komisijas izvirzīto vietu saimnieki kā, piemēram, Alūksnes muižas parka, Limbažu vēsturiskā centra, Kārļa Skalbes Saulrietu un citi ir atsaukušies VKPAI aicinājumam piedalīties mantojuma dienās, sarīkojot pasākumus.

Vietu pieteicēju iecerētie pasākumi ir daudzveidīgi - sakopšanas talkas, izzinošas ekskursijas un darbnīcas, semināri, plānojumu un stratēģiju prezentācijas, mākslas plenēri, izpētes, lai sagatavotu izstādes, fotokonkursi un koncerti. Daļā no pasākumiem, kas notiks, gatavojoties mantojuma dienām, būs iespējams piedalīties ikvienam.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas tiks atklātas 9.septembrī, bet pasākumi visā Latvijā notiks no 10.septembra līdz 11.septembrim.

Eiropas kultūras mantojuma diena ir starptautiska iniciatīva, kas katru gadu septembrī aicina kultūras pieminekļu saimniekus uzņemt ieinteresētus ciemiņus, lai dalītos zināšanās un sniegtu iespēju ikvienam veidot saikni ar kultūras mantojumu, iepazīstot to neikdienišķā veidā. Šogad šī kultūras mantojuma ideālus vienojošā tradīcija, kas katru gadu vieno vairāk nekā 20 miljonus cilvēku visā Eiropā, notiks jau 25.reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)