Banner 980x90

Daugavpilī notiks pirmā reģionālā konference par kompetencēs balstītu pieeju mācībās

Rīga, 26.okt., LETA. Šodien Daugavpilī, Daugavpils būvniecības tehnikumā, notiks pirmā reģionālā konference par kompetencēs balstītu pieeju mācībās, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Inta Bērziņa.

Kopumā piecās reģionālās konferencēs plānots diskutēt par izaicinājumu izglītības sistēmai, uzsākot kompetenču pieejā balstīta izglītības satura izveidi.

Piecu reģionālo konferenču laikā diskutēs par kompetencēs balstītu pieeju mācībās. Konferenču mērķis ir uzsākt sistēmisku un līdzatbildīgu kompetenču pieejā balstīta izglītības satura īstenošanu. Ikvienam dalībniekam konferences laikā būs iespēja darboties divās domnīcās, ieklausoties un diskutējot gan citam ar citu, gan tiekoties ar Latvijā pazīstamām personībām.

Sarunas domnīcās vadīs IZM sadarbības partneri - eksperti no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA), "Iespējamās misijas", Valsts izglītības satura centra, Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra, uzņēmuma "Edurio" un radošās darbības nedēļas "radi!".

Reģionālajās konferencēs aicināti piedalīties vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu vadītāji, pilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītāji un izglītības speciālisti un LIZDA deleģētie pārstāvji. Gatavojoties kopīgajām diskusijām domnīcās, pirms katras konferences dalībnieki tiek aicināti piedalīties anonīmā aptaujā, kas palīdzēs nodrošināt, ka izteiktais viedoklis ir sadzirdēts jau iepriekš.

Nākamās konferences plānotas 3.novembrī Liepājā, 10.novembrī Jelgavā, 16.novembrī Valmierā un 30.novembrī Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)