Banner 980x90

Draudi, ka govis Baltinavas novadā varētu aizpeldēt uz Krieviju, vairs nepastāv

Valmiera, 28.aug., LETA. Draudi, ka lopi zemnieku saimniecībā Baltinavas novadā varētu aizpeldēt uz Krieviju, vairs nepastāv, aģentūrai LETA pavēstīja Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore (Mēs-Baltinavai).

Zemnieku saimniecības Kūkovas upes krastos lopi ir iestrēguši uz plūdu izveidotas salas, tādēļ pie tiem var nokļūt un tos var pabarot tikai izmantojot laivas.

LETA jau ziņoja, ka pie Kūkovas upes, kas tek gar Krievijas robežu, izveidojusies sarežģīta situācija - ūdens līmenis upē turpināja kāpt. Vienā no mājsaimniecībām pastāvēja risks zaudēt lopus - ūdens līmenim kāpjot, lopi varēja aizpeldēt uz Krieviju, un tad dzīvnieku saimnieki tiem nevarēs tikt pakaļ, iepriekš teica Tabore.

Šodien Latgales pašvaldību vadītāju tikšanās laikā ar ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) Tabore plāno lūgt palīdzību plūdos cietušajiem zemniekiem.

Jau vēstīts, ka Kučinskis un Gerhards šodien dosies uz Līvāniem, kur tiksies ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, lai apspriestu situāciju, kāda radusies reģionā pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotajām lietavām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)