Banner 980x90

Edgars Prancāns triumfē Eiropas čempionātā svarbumbu celšanā jauniešiem U-18 grupā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 14.jūlija, līdz pirmdienai, 18.jūlijam, Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās Eiropas čempionāts svarbumbu celšanā U-16, U-18 jauniešiem un pasaules kausa trešais posms, čempionātā piedalījās 14 valstis, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē treneris Jānis Dokāns.

Latvijas izlasi pārstāvēja labākie jaunieši svarbumbu celšanā, un viens no tiem bija Edgars Prancāns no Viļakas novada Rekavas vidusskolas.

Edgars startēja svētdien, 17.jūlijā, svara kategorijā līdz 78 kg garajā ciklā. Cīņa starp Edgaru un Krievijas sportistu bija ļoti, ļoti spraiga un dramatiska. Līdz vingrinājuma beigām nebija zināms, kurš no sportistiem iegūs pirmo vietu. Tomēr Edgars bija stiprāks un ieguva pirmo vietu ar rezultātu, 96 reizes uzceļot 24 kg smagas svarbumbas, Krievijas sportists uzcēla 94 reizes.

Edgaram šis ir Latvijas rekords un arī absolūtais labākais rezultāts starp Latvijas jauniešiem. Visi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sportisti atbalstīja Edgaru šajā spraigajā cīņā.

Pēc tam norisinājās arī stafete jauniešiem, kuras sastāvā bija iekļauts arī Edgars, un izcīnīja trešo vietu. Kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Krievijas izlase, otro vietu - Latvijas izlase un trešo vietu - Lietuvas izlase.

Treneris startēja Pasaules kausa vīru stafetē un ieguva otro vietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)