Banner 980x90

Gerhards: NĪN jautājums jāatrisina šī Saeimas sasaukuma laikā

Rīga, 24.aug., LETA. Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) jautājums jāatrisina šī Saeimas sasaukuma laikā, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" norādījis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Ministrs atzīst, ka likumdevējs pieļāvis milzu atšķirības atkarībā no dzīvesvietas vērtības ar lielāko likmi 1,5% no kadastrālās vērtības. "Savulaik netika novērtēts nedz nekustamā īpašuma burbulis, nedz ari dažu Latvijas politiķu vēlme tirgot uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem. Kadastrālās vērtības nenormāli pieauga atsevišķās Latvijas vietās. Šobrīd NĪN ir nesabalansēts, lielai Latvijas iedzīvotāju daļai nepaceļams. Tagad ir pieņemts NĪN moratorijs uz diviem gadiem," skaidro Gerhards.

Katra pašvaldība meklē iespējas, lai piesaistītu iedzīvotājus ar viņu nodokļiem. Aptuveni 84% no pašvaldību nodokļu ieņēmumiem pašvaldības iegūst no iedzīvotāju ienākuma nodokļa un 15% - no NĪN. Ja salīdzina situāciju pirms krīzes - 2008.gadā un šodienu, NĪN kāpis visstraujāk - vairāk nekā divas reizes un daudzviet šis nodoklis ir nepaceļams, skaidro ministrs.

Viņaprāt Uz NĪN jautājumiem atbildes jādod līdz nākamajām vēlēšanām. Ministrs uzskata, ka šī problēma bija jārisina kopā ar nodokļu reformu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)