Banner 980x90

Higiēna kā vizītkarte pārtikas aprites uzņēmumā

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Latvija var lepoties ar daudz un dažādiem pārtikas aprites uzņēmumiem, kas ražo pārtiku vai nodrošina ar augstas kvalitātes ēdināšanas pakalpojumiem. Lai iegūtu klientu atzinību un labu reputāciju, pārtikas uzņēmumiem nākas pielikt ne mazums pūliņu. Tā visa pamatā ir higiēna, kas izpaužas sākot no produktu uzglabāšanas līdz pat uzņēmumā nodarbināto darba formas atbilstībai un kārtībai. Tāpēc, ja esi nodarbināts vai gribi stāties darbā kādā pārtikas uzņēmumā, ir jāsaprot, ka higiēna un ar to saistīto prasību zināšanu apguve ir ļoti svarīga lieta. 

Par laimi, nav jāmeklē kādi speciāli kursi tuvējā apkārtnē – ja ir pieejams internets, tad Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā vari apgūt arī online vidē.

Kādas zināšanas higiēnas jautājumos var iegūt Webapmaciba.lv ceļā?
Viena no klientu iecienītākajām interneta vietnēm, kurā plaši tiek aplūkota higiēna pārtikas uzņēmumos ir Webapmaciba.lv. Šajā online mācību vietnē var apgūt kursus "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" un "Pārtikas drošība". 

Kursā "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" tiek pievērsta liela nozīme normatīvajiem aktiem, kas nosaka kādām ir jābūt higiēnas prasībām pārtikas uzņēmumos. Tāpat atsevišķi ir izklāstītas personāla un pārtikas higiēnas galvenās prasības un būtiskākās nianses esot saskarsmē ar pārtikas produktiem. Vēl bez minētā, mācību materiālos var iepazīties ar citām interesantām tēmām, kā, piemēram, pārtikas piesārņojums un pārtikas drošības principi.

Kursos "Pārtikas drošība" ir trīs galvenās tēmas – telpu un ražošanas iekārtu tīrība, pārtikas higiēna un personīgā higiēna. Šajos kursos tiek skaidrots, kā nodrošināt pareizu uzglabāšanas temperatūru, kā zināt atbilstošu uzglabāšanas termiņu, veikt pareizu dažādu produktu mazgāšanu un žāvēšanu, kā arī citas tēmas. 

Webapmaciba.lv piedāvātās apmācības jau izmanto:
- uzņēmumi – kafejnīcas, restorāni, picērijas un citas iestādes;
- privātpersonas.

Atbilstoši noteikti pieņemtajiem noteikumiem, kursi "Minimālās higiēnas prasības" ir jāapgūst oficiantiem un trauku mazgātājiem, pavāru palīgiem un pavāriem, pārdevējiem un pārējiem I-III kvalifikācijas kategorijas pārtikas nozares darbiniekiem. Tādējādi, ja grasies sākt darbu kādā ar pārtikas jomu saistītā uzņēmumā, Webapmaciba.lv kursi būs tiešām nepieciešami. 

Apmācību gala rezultāts – vērtīga apliecība
Kursu noslēgumā ir paredzēts eksāmens, kura ilgums ir atkarīgs no paša apmācāmā zināšanām, kā arī vielas uztveršanas, izprašanas ātruma un tamlīdzīgām niansēm. Apmācāmiem ar pietiekami stiprām zināšanām uzreiz var veikt sagatavotos testus un eksāmenu, kas vidēji aizņem tikai nepilnu pusstundu. Taču interesentiem ar nedaudz vājākām zināšanām ir iespēja vispirms iepazīties ar mācību materiāliem un tikai tad ķerties klāt testam un eksāmenam. Arī tas viss kopā aizņems vien dažas stundas. 

Veiksmīgu nokārtota eksāmena rezultātā, saņemsi apliecību par iegūtajām zināšanām, kā arī pats varēsi to izdrukāt. Sīkāk par reģistrēšanās, apmācību un apliecības izdrukāšanas noteikumiem vari iepazīties mājaslapā. Kopā ar Webapmaciba.lv būsi informēts par visiem higiēnas jautājumiem pārtikas aprites uzņēmumā!

Daudzus interesē, vai online vidē iegūtā apliecība ir līdzvērtīga klātienē iegūtajai? Jā, tā viennozīmīgi ir tikpat līdzvērtīga kā citviet tradicionālajā apmācībā iegūts sertifikāts. To apliecina gan klienti, gan interneta apmācību nodrošinātāji.

Rūpēs par uzņēmuma reputāciju
Perfekta higiēna no uzņēmuma un personāla puses ir kā vizītkartes sastāvdaļa. Jo iestādē, kurā ar higiēnas prasībām viss ir kārtībā, klients vienmēr būs apmierināts un gatavs atgriezties tajā atkal un atkal. Lai Tava kafejnīca, restorāns vai cits līdzīgs uzņēmums kļūst par vietu, kur pie higiēnas jautājumiem apmeklētāji nevar pārmest! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)