Banner 980x90

Izstrādās valsts austrumu robežas kontroles un aizsardzības konceptuālo ziņojumu

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) izdevusi rīkojumu par darba grupas izveidi, kuras uzdevums būs izstrādāt valsts austrumu robežas kontroles un aizsardzības konceptuālo ziņojumu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Par darba grupas vadītāju ir iecelts Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs. Darba grupā iekļauti arī eksperti no Valsts robežsardzes, Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Ja darba grupas vadītājs uzskata par nepieciešamu, viņš ziņojuma izstrādei var pieaicināt arī citus speciālistus un ekspertus.

Darba grupai būs jāizstrādā ziņojums, nosakot arī nepieciešamo ekipējumu, personālu, infrastruktūru un komandvadības vajadzības.

Ziņojums valdībā jāiesniedz līdz šā gada 15.oktobrim.

Latvijas-Krievijas robežas joslas iekārtošanai, tostarp vietām paredzētā žoga uzstādīšanai, plānots tērēt 17 miljonus eiro.

Lai ierīkotu robežu, ticis izsludināts konkurss par valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, un 5.augustā noslēgta vispārīgā vienošanās par robežas ierīkošanu par 17 494 554 eiro. Robežas joslas iekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz 2019.gadam.

Būvprojekta īstenošana nodrošinās ES ārējās robežas neaizskaramību, kā arī kontrabandas un nelegālās migrācijas ierobežošanu, kas savukārt kopumā veido arī Latvijas ekonomisko stabilitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)