Banner 980x90

Janvārī Balvos sabiedriskajās vietās konstatēti četri iereibuši nepilngadīgie

Rīga, 22.janv., LETA. Kopš gada sākuma Balvos sabiedriskajās vietās konstatēti jau četri iereibuši nepilngadīgie, un policija pagājušajā nedēļā veikusi preventīvo reidu, lai noskaidrotu, vai nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Janvārī Balvos kopumā tika konstatēti četri nepilngadīgie, kuri sabiedriskajā vietā atradās alkohola reibumā, un viens no jauniešiem ir bijis gandrīz vienas promiles reibumā. Visos gadījumos likumsargi sastādījuši administratīvo pārkāpumu protokolus.

Vēlāk, pilsētā pārbaudot vairākas tirdzniecības vietas, vienā no tām reģistrēti pārkāpumi - veikala darbiniece bija pārdevusi alkoholiskos dzērienus nepilngadīgai personai, nepārbaudot personu apliecinošos dokumentus. Pārdevējai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, tāpat sākta administratīvā lietvedība saistībā ar citiem tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem tirdzniecības vietā.

VP atgādina, ka alkoholiskus dzērienus, enerģijas dzērienus, kā arī tabakas izstrādājumus ir aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par personas vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem, iegādājoties iepriekšminētās preces, ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu visos gadījumos neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)