Banner 980x90

Ko izvēlēties – vannu vai tomēr dušu?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Kad ir pienācis laiks remontam vannasistabā, bieži rodas jautājums, ko izvēlēties – vannu vai tomēr dušu. Ja uz šo jautājumu skatāmies no ekonomiskās puses, tad viennozīmīgi tai jābūt dušas kabīnei, jo, mazgājoties dušā, ietaupīsit patērēto ūdens daudzumu līdz pat 3 reizēm. Izvēloties pie dušas kvalitatīvāku un dārgāku maisītāju, ūdens ietaupījums var būt pat vēl lielāks. Kā arī noteikti, ja izvēlēsities dušu, nevis vannu, Jūsu vannasistabā atliks vairāk vietas citām lietām.

Kad esat izvēlējies dušai par labu, jāsāk domāt, kāda dušas forma un veids būtu piemērotākais.

Kādas dušas formas pastāv? 
Veikalos ir sastopamas dažnedažādas dušas formas – kvadrāta, taisnstūra un pusapaļi dušas stūri un citi. Ir arī dušas durvis nišām, dušas kabīne novietojama pie vienas sienas u.c. Katrai formai ir savas priekšrocības.

Viennozīmīgi taisnstūra un kvadrāta kabīnes aizņems vairāk vietas. Pusapaļās kabīnes atņems Jums mazāk vietas vannasistabā – ja vannas istabā Jums ir maz vietas, tad noteikti izvēlieties pusapaļās dušas kabīnes.

Parasto dušu vai masāžas dušu?
Pēdējā laikā veikalos arvien vairāk sastopamas ir masāžas dušas, un to cena ir pat ļoti pieejama un īpaši neatšķiras no parasto dušu cenas. Masāžas dušu priekšrocība ir tāda, ka Jūs tiešām saņemat nelielu relaksācijas devu, lai arī to nevar nosaukt par pilnvērtīgu masāžu. Jāsaka, ka arī komplektācijas šīm kabīnēm ir diezgan modernas – radio, USB ieejas, var pieslēgt savu mobilo tālruni, lai Jūsu ikdienas dušas procedūru padarītu patīkamāku. Ja tomēr šaubies un vēl nevari atrast sev piemērotāko variantu, ienāc un ielūkojies http://santehnika1.lv/dusas – noteikti atradīsi sev piemērotāko un tīkamāko.

Kāds materiāls būtu piemērotākais?
Dušas kabīnes tiek ražotas no rūdītā stikla un plastikāta. Plastikātu izmanto budžeta jeb lētāko duškabīņu ražotāji. Plastikāts uzņems vairāk netīrumu un laika gaitā izskatīsies diezgan nepievilcīgi, kā arī tas ir grūtāk kopjams, tāpēc mēs gribētu Jums ieteikt labāk izvēlēties rūdītā stikla materiālu. Stikla biezums parasti mēdz būt no 4mm līdz 8 mm. Ja stikls ir pārāk biezs, tad tas ikdienā ir grūtāk lietojams – durvis veras smagāk un prasa lielāku piepūli. Ja stikls ir biezāks, tad pati duškabīnes konstrukcija būs stingrāka, lai to varētu visu noturēt, līdz ar to arī dārgāka.

Kas labāk – caurspīdīgs vai matēts stikls?
​Caurspīdīgums rada plašumu. Ja Jums ir maza vannasistaba, labāk izvēlieties caurspīdīgu stiklu, lai nerastos šaurības sajūta. Matēts stikls ikdienā neprasa tik biežu kopšanu, jo kaļķakmens un ūdens nosēdumi nav tik labi pamanāmi kā uz caurspīdīga stikla. Tā ka, ja ar uzkopšanu neesat uz Tu, tad labāk būs matētas sienas.

Kāds izmērs duškabīnei ir piemērotākais?
Standarta izmēri duškabīnēm ir  80x80; 90x90; 100x100; 80x120. Ja Jūs dzīvojat vecā tipa dzīvokļu mājā, tad visbiežāk mazajiem projektiem nāksies izvēlēties 80x80, bet, runājot no praktiskā viedokļa, ērtāka ir duškabīne 90x90. Lielāka izmēra duškabīnes parasti izvēlas mājās un projektos, kur WC ir kopā ar vannas istabu.

Cik dziļu dušas paliktni izvēlēties?
Ja ikdienā neplānojat vannot bērnus vai mājdzīvniekus dušas vanniņā, tad ieteiktu neņemt augstos paliktņus, jo tas apgrūtina iekāpšanu un rada papildu grūtības. Pieņēmums – ja būs augstāka dušas vanniņa, tad neradīsies ūdens noplūde – ir nepareizs, mūsdienās dušas tiek veidotas tā, lai hermētiski viss noslēgtos un arī pie kabīnes atvēršanas nekas lieks nenotek.

Kāds būtu piemērotākais materiāls dušas vanniņai?
Veikalos parasti biežāk sastopamas ir akrila dušas vanniņas, jo tās ir lētas un izskatās salīdzinoši labi, tomēr jāsaka, ka akrils nav tik izturīgs un ar gadiem, ikdienā lietojot dušu, var secināt, ka dušas vanniņa deformējas. Labāks risinājums būtu akmens masas vanniņas, protams, tās cenā ir salīdzinoši dārgākas, bet izskats un kvalitāte nav salīdzināma. Noteikti, izvēloties dušas vanniņu, jāskatās, vai tai ir pretslīdēšanas kārta, lai mazgāšanās dušā būtu droša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)