Banner 980x90

Kokskaidu palešu bloku ražotāja "Baltic Block" apgrozījums pusgadā audzis par 27,7%

Latvijas kokskaidu palešu bloku ražotājs "Baltic Block" pirmajā pusgadā strādājis ar 10,6 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 8,3 miljonu eiro apgrozījumu gadu iepriekš.

Rīga, 11.sept., LETA. Latvijas kokskaidu palešu bloku ražotājs "Baltic Block" pirmajā pusgadā strādājis ar 10,6 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 8,3 miljonu eiro apgrozījumu gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji. Pēc aģentūras LETA aplēsēm uzņēmuma apgrozījums šā gada sešos mēnešos pieaudzis par 27,7% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2018.gadā. Kompānija sešos mēnešos ir pārdevusi 70 366 kubikmetrus gatavās produkcijas, kas ir par 42,2% vairāk nekā attiecīgajā pārskata periodā 2018.gadā. Taču, neraugoties uz pārdošanas apjomu kāpumu, uzņēmuma peļņa attiecīgajā periodā ir samazinājusies par 17,1% līdz 354 000 eiro salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu, kad kompānija nopelnīja 427 000 eiro. Uzņēmuma direktors Andis Šķēle pastāstīja, ka peļņas samazinājums ir skaidrojams ar to, ka šā gada pirmajā pusgadā faktiski visās ražošanas izejvielu pozīcijās kāpušas cenas, tostarp dārgāka ir palikusi līme, koks, siltumenerģija un elektrība. Arī atalgojuma līmenis nozarē kopumā un "Baltic Block" ir kāpis. Tas viss veidoja ievērojamu izmaksu pieaugumu. Savukārt gatavās produkcijas cena šā brīža tirgus apstākļos ir samazinājusies. Šķēle arī atzina, ka, neraugoties uz labajiem pārdošanas tempiem, šā gada pirmais pusgads kompānijai nav bijis tik veiksmīgs kā gadu iepriekš. "Jau gada sākumā, vērtējot notiekošos un prognozējamos procesus Eiropas lielajās ekonomikās, bija skaidrs, ka šis gads mums liks meklēt un rast efektīvus risinājumus uz daudziem izaicinājumiem. Piemēram, Vācijas ekonomika, kas ir lielākais "Baltic Block" eksporta tirgus un veido aptuveni vienu ceturtdaļu no eksporta kopapjoma, šobrīd ir principā stagnējoša," teica Šķēle. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "Baltic Block" ir pelnošs un stabils uzņēmums, un otrais pusgads vēl var ieviest pozitīvas korekcijas, tomēr prognozes ir ļoti piesardzīgas. Pēc "Baltic Block" direktora teiktā, uzņēmuma priekšrocība ir iepriekšējos gados veiktas investīcijas ražotnes modernizācijā un kompānijā strādājošie augstas raudzes speciālisti, kas sniedz iespēju uz efektivitātes rēķina samazināt ievērojamus izmaksu apmērus. "Ražotnes efektivizācijas lauciņā mēs neesam sasnieguši savu maksimālo kapacitāti un īstermiņā tieši šis ir mūsu galvenais uzdevums - atrast veidus, kā strādāt vēl efektīvāk," pauda Šķēle.  Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Baltic Block" apgrozījums 2018.gadā bija 17,89 miljoni eiro, bet peļņa - 1,354 miljoni eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka "Baltic Blok" ir reģistrēts 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 6,93 miljoni eiro. Kompānijas īpašniece ir AS "Būvniecības un attīstības projekti". "Baltic Block" ir otrs lielākais kokskaidu palešu bloku ražotājs Eiropā, kura ražotne atrodas Madonas novadā, Sauleskalnā. Uzņēmumā ikdienā tiek algoti aptuveni 100 darbinieki. "Baltic Block" saražoto produkciju eksportē uz vairāk nekā 25 pasaules valstīm, tostarp ASV, Ķīnu, Kataru, AAE un praktiski visu Eiropu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)