Banner 980x90

Kubulos notiks trešais dzīvās mūzikas festivāls "Savējie 2015"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 6.novembrī, plkst.21.00 Balvu novada Kubulu Kultūras namā notiks trešais dzīvās mūzikas grupu festivāls "Savējie 2015", pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja festivāla organizators Māris Lāpāns.

Šogad festivālā piedalīsies desmit grupas pamatā no Balvu novada, bet būs arī viesi no citiem Latvijas novadiem, un kā festivāla interesantāko notikumu Lāpāns atzīmē kādreiz slavenās grupas no Cēsīm "Ferrum" atdzimšanu. "Apmēram pēc nepilnu 25 gadu klusēšanas, šī grupa ar Aivaru Lapšānu priekšgalā, ir atkal atdzimusi un festivāls "Savējie" būs pirmā uzstāšanās reize kopš 80.gadu beigām."

 Katra grupa uzstāsies ar pusstundu garu programmu, jo kā norāda Lāpāns: "Vairāk diemžēl atvēlēt nevar, bet dzīvajam sastāvam mazāk spēlēt būtu nepieklājīgi, un, lai viss noritētu raiti būs uzbūvētas divas skatuves, šis princips pastāv jau divus gadus, dzīvē pārbaudīts un strādā ļoti labi, gandrīz kā diskotēkā – paužu nav! Tad, kad visi būs nospēlējuši paredzēts arī Jam Sessoin."

Festivālā varēs dzirdēt gan tipisko ballīšu mūziku, gan oriģināldziesmas, gan  latgalisko rokmūziku. Tomēr svarīgākais festivālā, kā atzīst Lāpāns, ir kopības sajūta, parādīt sevi publikai, paskatīties kā to dara citi, un radīt sajūtu gammu, ko spēj dot patiesa atdeve uz skatuves.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)