Banner 980x90

Latgales pašvaldību vadītāji aicina VM ieviest reģionālo algu koeficentu jaunajiem medicīnas speciālistiem

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāji, Veselības ministrijā (VM) tiekoties ar nozares vadošajiem speciālistiem un VM atbildīgajiem darbiniekiem, aicinājuši VM ieviest jaunajiem medicīnas speciālistiem reģionālo algu koeficentu, kā tas šobrīd jau ir ģimenes ārstiem.

Kā aģentūru LETA informēja Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis, tikšanās galvenais uzdevums bija apspriest un izskatīt jautājumus par veselības nozares aktualitātēm, noskaidrot ministrijas redzējumu nozares problēmsituāciju risināšanai, kā arī pārrunāt jautājumus, kuri skar veselības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un to kvalitātes uzlabošanu.

Latgales pašvaldību atbildīgie darbinieki jau iepriekš apzināja un apkopoja reģionam svarīgos problēmjautājumus, kas laicīgi tika nosūtīti izskatīšanai VM. Viena no galvenajām tēmām bija rezidentu piesaiste Latgales reģionam, kā arī ārstu trūkums slimnīcās un medicīniskā personāla atalgojums.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele sanāksmē apliecināja: "Latgales pašvaldības šobrīd dara visu nepieciešamo, lai piesaistītu jaunos veselības jomas speciālistus. Tiek piešķirti dzīvokļi, maksātas stipendijas, taču tas nav devis vēlamos rezultātus, tādēļ aicinām Veselības ministriju ieviest jaunajiem speciālistiem reģionālo algu koeficentu, kā tas šobrīd jau ir ģimenes ārstiem."

Tāpat Latgales pašvaldību vadītāji ierosināja veikt veselības pakalpojumu pieejamības kartējumu, kā arī iedzīvotāju ērtībai reģionālajos centros stiprināt veselības aprūpes iestādes, nodrošinot tajās primāro pakalpojumu pieejamību.

Latgales plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvji bija gandarīti par tikšanos un tajā panākto abpusējo sapratni daudzos jautājumos. "Reģionu problēmjautājumi ministrijā tiek aizvien vairāk sadzirdēti, ceru, ka tie tiks arī risināti. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam veicināt kvalitatīvu veselības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem," uzsvēra Gendele.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)