Banner 980x90

"Lattelecom" varētu iesaistīties elektroenerģijas tirgū

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Telekomunikāciju uzņēmums SIA "Lattelecom" varētu iesaistīties elektroenerģijas tirgū.

Elektroenerģiju lietotājiem drīkst tirgot tikai reģistrēti tirgotāji, kuriem noslēgts Sistēmas lietošanas līgums ar AS "Sadales tīkls". Uzņēmuma mājaslapā publiskotajā tirgotāju sarakstā atrodams arī "Lattelecom" vārds, turklāt gan to tirgotāju sarakstā, kuri var tirgot elektroenerģiju mājsaimniecībām, gan to komersantu sarakstā, kuri elektroenerģiju var pārdot juridiskajām personām.

Pagaidām gan "Lattelecom" nav aktīvo tirgotāju sarakstā.

"Lattelecom" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zanda Šadre aģentūrai LETA sacīja, ka informācija par uzņēmuma pakalpojumu attīstību gaidāma nākamā gada pirmajā pusē, plašāku informāciju gan nesniedzot.

Informācija "Sadales tīkla" mājaslapā liecina, ka elektroenerģijas tirgū mājsaimniecību segmentā patlaban ir septiņi tirgotāji, bet juridisko personu segmentā - 17 komersanti.

"Lattelecom" ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kas pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Skandināvijas koncerna "TeliaSonera" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). Pērn uzņēmuma grupas apgrozījums bija 191 miljons eiro, bet peļņa - 32 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)