Banner 980x90

Latvijas čempionāta skijoringā sacensības norisināsies arī Latgalē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pateicoties aukstajam laikam un kārtīgajiem ziemas apstākļiem, iespējams, jau nākamajā nedēļas nogalē norisināsies sezonas pirmās Latvijas čempionāta skijoringā sacensības, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja Kristīne Ābelniece, Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre.

2016.gadā paredzēti daudzi jauninājumi, tostarp elektroniskās laika kontroles ieviešana sacensībās un cīņas divu dienu - nedēļas nogales garumā. Sportisti aicināti laikus kārtot licences un gatavot spēkratus.

Šogad panākta konceptuāla vienošanās par labu elektroniskās hronometrāžas ieviešanu Latvijas skijoringa čempionātā. Transponderi uzlabos iespēju sekot līdzi sacīkstēm "online" režīmā, kā arī paaugstinās čempionāta kvalitāti kopumā. Šāds jaunums ir vērtīgs devums skijoringa attīstībā un izaugsmē, ko noteikti novērtēs ikviens šī sporta veida cienītājs.

Ļoti nozīmīgs jaunums ne tikai sportistiem, bet arī skatītājiem ir no šī gada ieviestās divu dienu cīņas, kas sniegs iespēju apmeklēt skijoringa sacensības abas nedēļas nogales dienas. Skijoringa komisijas vadītājs un pieredzējušais sportists Artis Rasmanis atzīst, ka sacensības sestdien un svētdien norisināsies dažādās trasēs, bet tās atradīsies ģeogrāfiski tuvu viena otrai, piemēram, kādā nedēļas nogalē abas sacensības sagaidīsim Cēsu tuvumā, bet citā – jau Latgales pusē. Šāds formāts izvēlēts, lai neparedzamās un mainīgās ziemas laikā būtu iespējams apmeklēt maksimāli daudz organizatoru pieteiktās trases.

Redzot, ka sniega sega kļūst arvien biezāka un laiks arvien labāks, aicinām visus braukt gribētājus laikus kārtot licences un gatavoties sacensībām, lai ikviens sportists būtu gatavs pirmajiem startiem ar pastāvīgajām gada licencēm kabatā. Arī trases jau šobrīd tiek aktīvi gatavotas sacensībām, piemēram, Apes skijoringa trasē redzēsim interesantu reljefu, kas metīs izaicinājumu sportistiem, bet nodrošinās papildu baudījumu skatītājiem. Savukārt Stāmerienā trasei tiks piešķirti motokrosa elementi, sasaistot šo "ziemīgo" sporta veidu ar vasarā iecienītajām aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)