Banner 980x90

Lielbritānijas vēstnieks: Sadarbība ar Latviju tiks saglabāta arī pēc referenduma

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sadarbība ar Latviju tiks saglabāta, šodien darba vizītē Liepājā teica Lielbritānijas vēstnieks Tims Kolijs, aģentūru LETA informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Kolijs sarunas laikā ar domes vadību norādījis, ka viņa mērķis, viesojoties Liepājā, pirmkārt, ir, lai pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības paustu apņēmību turpināt līdzšinējo sadarbību starp Lielbritāniju un Latviju, tostarp Liepāju. "Vēstnieks uzsvēra, ka ir svarīgi informēt iesaistās puses, ka referenduma rezultāts neietekmē līdzšinējo sadarbību starp abām valstīm kā uzņēmējdarbības jomā, tā izglītības, kultūras un citās jomās," informēja Freidenfelde.

Otrkārt, vēstnieka vizītes mērķis Liepājā ir stiprināt saites izglītības jomā, tādēļ vēstnieks paredzējis tikšanos ar Izglītības pārvaldes vadītāju Kristīni Niedri-Latheri, lai pārrunātu turpmākos sadarbības projektus, kā arī veicinātu skolu direktoru un mācību spēku pieredzes apmaiņu.

"Svarīgākais, ko pēc referenduma pašlaik vēlamies izskaidrot, ir tas, ka Lielbritānija ir ieinteresēta, lai netiktu ietekmēta līdzšinējā tirdzniecība, sadarbība un attiecības starp abām valstīm. Varu apliecināt, ka esam atvērti biznesa un cita veida sadarbībai arī turpmāk, kā arī esam ieinteresēti to veicināt un stiprināt," Koliju citē domes pārstāve.

Tikšanās laikā domē vēstnieks tika iepazīstināts ar prezentāciju par Liepāju un iespējām, ko pilsēta piedāvā uzņēmējiem, tūristiem un iedzīvotājiem. Īpašu interesi vēstnieks izrādīja par lidostas rekonstrukciju un regulāro lidojumu atjaunošanu, kas īpaši aktuāli būtu latviešiem, kas strādā Lielbritānijā. Tāpat detalizētāk tika pārrunāts plānotais SPA komplekss Jūrmalas parkā.

Pēc tikšanās domē vēstnieks apmeklēja ostu un tika iepazīstināts ar transporta un loģistikas iespējām, ko sniedz neaizsalstoša osta un dzelzceļš, kā arī tika informēts par nodokļu un atbalsta politiku, ko uzņēmumiem nodrošina speciālās ekonomiskās zonas statuss.

Viesojoties Liepājā, vēstnieks plānojis apmeklēt arī izglītības konferenci "Iespēju tilts", kurā kopā pulcēsies vairāk nekā 1000 inovatīvās izglītības ekspertu un interesentu no Latvijas un Lielbritānijas, lai dalītos ar pieredzi par novitātēm izglītības jomā un tehnoloģiju sniegtajām iespējām, īstenojot mūsdienīgu mācīšanos.

Vizītes noslēgumā vēstnieks plāno apmeklēt uzņēmuma UPB holdinga stikla, enerģijas un dzelzsbetona ražotnes. UPB holdings 2014.gadā reģistrējis kapitālsabiedrību Londonā, kas kļuva par astoto meitasuzņēmumu ārvalstīs.

Liepājai ar Lielbritāniju līdz šim ir bijusi plaša sadarbība ne tikai uzņēmējdarbības jomā, bet arī mākslas, kultūras un izglītības jomā. Liepājā viesojušies un uzstājušies vairāki Lielbritānijas mākslinieki un mūziķi, Lielbritānijas jomas speciālisti liepājniekiem snieguši vairākas meistarklases un apmācības, kā arī mācībspēki no Liepājas devušies pieredzes apmaiņā uz Lielbritāniju.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)