Banner 980x90

Mājsaimniecībām no jūlija pieaugs dabasgāzes tarifi

Rīga, 8.jūn., LETA. No šā gada 1.jūlija pieaugs dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām, liecina AS "Latvijas gāze" paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ja mājsaimniecības gāzes patēriņš ir līdz 500 kubikmetru gadā, dabasgāzes izmantošanai par kurināmo tarifs (ieskaitot akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli) no 1.jūlija būs 0,77 eiro par kubikmetru, kas ir pieaugums par gandrīz 10%.

Savukārt mājsaimniecībām ar patēriņu no 500 līdz 25 000 kubikmetru gadā tarifs (ieskaitot akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli) būs 0,47 eiro par kubikmetru, kas ir kāpums par gandrīz 17%.

Dabasgāzes lietotājiem ar gada patēriņu līdz 25 000 kubikmetru tarifi tiek mainīti divreiz gadā - 1.janvārī un 1.jūlijā.

Kā ziņots, 2017.gada 3.aprīlī dabasgāzes tirgus Latvijā tika atvērts konkurencei. Juridiskajām personām līdz pagājušā gada 15.jūnijam bija jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, ar kuru slēgt dabasgāzes tirdzniecības līgumu. Ja jauns dabasgāzes tirdzniecības līgums netiks noslēgts, tad līdz 2017.gada 1.jūlijam dabasgāzi tirgos esošais tirgotājs atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem dabasgāzes tirdzniecības diferencētajiem gala tarifiem, savukārt pēc 1.jūlija - pēdējās garantētās piegādes ietvaros par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātu cenu plus 20%.

Savukārt mājsaimniecībām nav obligāti jāizvēlas jauns dabasgāzes tirgotājs vai jāpērk dabasgāze par tirgus cenu. Ja mājsaimniecības turpinās dabasgāzi iegādāties no jau esošā tirgotāja, tad tās kā saistītie lietotāji saņems dabasgāzi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktu cenu. Šāds pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts "Latvijas gāze" kā publiskajam tirgotājam līdz 2019.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)