Banner 980x90

Nosaukti latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" nominanti arī kategorijā "Radio hits"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kļuvuši zināmi pretendenti latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks 2015" arī nominācijā "Radio hits", aģentūru LETA informēja Latgales vēstniecības "Gors" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), apkopojot informāciju par radiostacijās pērn visvairāk atskaņotajām latgaliešu dziesmām, ir noteikusi četrus pretendentus uz balvu nominācijā "Radio hits". Tie ir: "Austrumkalns" ar "Rūtoj bite, rūtoj saule", "Dabasu Durovys" - "Pādys", folkloras kopa "Upīte" - "Kur tu skrīsi vanadziņi" (Artūra Slišāna remix) un "Ginc&Es" - "Puor Gauju".

"Latviešu kultūra ir dažāda un ļoti bagātīga. Viena no lielākajām kultūras vērtībām ir valoda. Priecājos, ka tiek rīkots "Boņuks", godinot mūziķus, kas uztur dzīvu latgaliešu valodu un iepazīstina ar to plašāku sabiedrību. Izvērtējot dziesmas kategorijā "Radio hits", redzam, ka lielās radiostacijas labprāt atskaņo latgaliešu valodā radītās dziesmas, padarot tās konkurētspējīgākas Latvijas līmenī. LaIPA vārdā apsveicu visus nominantus un vēlu panākumus arī turpmākajā muzikālajā darbībā," saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" šogad tiks pasniegta jau astoto reizi. Balvas pasniegšanas ceremonijā tiks godināti notikumi, cilvēki, aktivitātes, kas latgaliešu kultūrā bijuši nozīmīgi 2015.gadā.

Gada balvas "Boņuks" mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

Balvas norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rēzeknes pilsētas un novada, Dagdas, Ludzas, Balvu, Kārsavas, Krāslavas, Preiļu, Riebiņu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)