Banner 980x90

Notiks lāpu skrējiens apkārt Latvijas robežai

Rīga, 16.aug., LETA. No 19.augusta līdz 23.augustam notiks lāpu skrējiens apkārt Latvijas valsts robežai, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Skrējiena atklāšanas pasākums notiks pirmdien, 19.augustā, plkst.11 Rīgā, Brāļu kapos, pie Mūžīgās uguns. Paredzēts, ka atklāšanas pasākumā svinīgo uzrunu teiks iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Pēc svinīgā pasākuma atklāšanas un lāpu aizdegšanas no Mūžīgās uguns tās tiks nodotas iekšlietu ministram un ģenerālim Pujātam. Babiško norādīja, ka viņi būs tie, kuri sāks skrējienu un nodos lāpas nākamajiem skrējiena dalībniekiem.

Lāpu skrējiens vienlaicīgi sāksies uz divām pusēm - Kolkas un Ainažu. Babiško norādīja, ka lāpu skrējiena maršruts ir saistīts ar akcijas "Apskauj Latviju" stādīto ozolu maršrutu. Valsts robežsardzes pārstāve šāda maršruta izveidi skaidroja ar simbolisku parādīšanu, ka lāpu skrējiens ir apliecinājums "vīriem stipriem kā ozoliem".

Lāpu skrējiena noslēgums paredzēts 23.augustā plkst.15. Noslēguma pasākuma laikā lāpas tiks nodotas iekšlietu ministram un Valsts robežsardzes priekšniekam, kuri no lāpām aizdegs piemiņas sveces, godinot Latvijas brīvvalsts robežsargus un Latvijas brīvības cīnītājus. Babiško atzīmēja, ka noslēguma pasākumā piedalīsies arī robežsardzes koris.

Lāpu skrējienā piedalīsies Valsts robežsardzes amatpersonas, darbinieki, sadarbības iestāžu pārstāvji, jaunsargi un pašvaldību iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)