Banner 980x90

Par Balvu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Aigars Pušpurs

Daugavpils, 16.jūn., LETA. Šodien Balvu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju tika ievēlēts vēlēšanās Balvu novadā uzvarējušā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvis Aigars Pušpurs.

Par Pušpuru savas balsis atdeva astoņi no 15 pašvaldības deputātiem - pieci LZS deputāti, divi deputāti "No sirds Latvijai", kā arī vienīgais deputāts no "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvīnai/LNNK".

Par otru Balvu novada domes priekšsēdētāja amata kandidātu Pēteri Kalniņu no Latvijas Zaļās partijas (LZP) nobalsoja septiņi deputāti - trīs LZP deputāti, kā arī pa diviem deputātiem no Saskaņas un Latgales partijas.

Par domes priekšsēdētaja vietnieku tika ievēlēta "No sirds Latvijai" saraksta līdere Anita Petrova. Arī par viņu savas balsis atdeva astoņi no 15 domes deputātiem. Par otru minētā amata kandidāti Evu Smirnovu (Latgales partija) nobalsoja septiņi deputāti.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Balvu novadā teju trešdaļu balsu guvis LZS saraksts, kurā ar pirmo numuru kandidēja līdzšinējais mērs Kazinovskis.

Par LZS vēlēšanās Balvu novadā atdoti 31,66% balsu salīdzinājumā ar 27,34% pirms četriem gadiem. Tomēr mandātu skaitu domē LZS nav izdevies palielināt, un tai joprojām domē būs piecas vietas. 19,97% balsu ieguvis LZP saraksts.

Pārvarot 5% robežu, domē iekļuvusi arī Latgales partija, "Saskaņa", "No sirds Latvijai" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvīnai/LNNK", savukārt aiz strīpas ar 4,9% balsu palikusi partija "Vienoti Latvijai".

Pašvaldībā kopumā nobalsojuši 5002 cilvēki jeb 46,43% no balsstiesīgo skaita, bet derīgas vēlēšanu zīmes bijušas 4920.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)