Banner 980x90

PČ motokrosā provizoriskajā kalendārā iekļauts arī Viļakas posms

Nākamā gada pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem provizoriskajā kalendārā iekļauti trīs Latvijas posmi, tajā skaitā Viļakas etaps, kur sacensības norisinātos pirmo reizi.

Bez Viļakas, kuras gatavību uzņemt pasaules čempionāta posmu šonedēļ vērtēs Starptautiskā Motosporta federācija (FIM), iekļauti arī Stelpes un Ķeguma etapi, kur sacensības jau notikušas līdz šim.

Šosezon jau divdesmito reizi pasaules čempionāta posms notiks Ķeguma trasē "Zelta zirgs", bet jūnija sākumā prestižās sacensības pirmoreiz vēsturē tika aizvadītas Vecumnieku novada Stelpes pagasta "Pīlādžu" mototrasē. Tāpat iepriekšējā mēnesī vēlmi rīkot pasaules čempionāta posmu izteica arī Viļakas trases "Baltais briedis" pārstāvji. Zīmīgi, ka nākamās sezonas provizoriskajā kalendārā iekļautas visas trīs iepriekš minētās trases.

Posms Stelpē nākamgad varētu būt pirmais etaps Latvijā. Tas varētu notikt 12.jūnijā. Nākamais posms Latvijā varētu risināties 31.jūlijā Viļakas trasē, bet Ķegumā sacensības paredzētas 14.augustā.

"25. un 26.jūlijā Viļakā risināsies Latvijas čempionāta posms, kura laikā notiks arī sacensības blakusvāģiem un kvadricikliem. Uz tām ieradīsies arī FIM pārstāvis, kurš inspicēs trasi," iepriekš stāstīja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs. "Pēc tam arī sapratīsim, cik daudz nepieciešams investēt, lai tā būtu atbilstoša noteikumiem."

Kopumā nākamā gada kalendārā iekļauti 14 posmi. Pasaules čempionāts sāktos 28.martā Šveicē, bet noslēgtos 11.septembrī Vācijā.

Kuļikovs iepriekš pauda, ka vien pēc FIM inspekcijas būs saprotams, ko trasē nepieciešams uzlabot, jo pašlaik ir bažas par tai apkārt esošo infrastruktūru - motociklu mazgājamajām zonām, remonta zonām, trases laistīšanu, kas nav automatizēta. Ja to visu būs iespējams finansiāli nosegt, tad Viļaka pretendēs uz sacensību organizēšanu.

Zīmīgi, ja provizoriskais kalendārs nemainīsies, tad nevienai citai valstij, izņemot Latviju, pasaules čempionātā nebūs trīs posmu. Pa diviem posmiem norisināsies vien Vācijā un Šveicē.

"Pagaidām izskatās, ka mums nākamajā sezonā ir trīs potenciālie pasaules čempionāta posmu organizatori," stāstīja Kuļikovs. "Kaut Ķegumā sacensības notiks jau divdesmito gadu, jaunais organizators Kristers Serģis tās rīkos pirmoreiz. Jautājums, vai viņš vēlēsies tās organizēt arī nākamgad, noteikti būs skaidrs vien pēc augusta posma."

Pirms šīs sezonas divi pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem posmi viena gada laikā Latvijā iepriekšējo reizi notika 2005.gadā, kad sacensības uzņēma Cēsis un Ķegums. Kas līdzīgs bija plānots arī 2007.gadā, tomēr toreiz iecere neīstenojās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)