Banner 980x90

Pētījums: 83% mazākumtautības pārstāvju izjūt ļoti ciešu vai ciešu piederību Latvijai

Rīga, 11.okt., LETA. 83% mazākumtautību pārstāvju 2017.gadā izjūt ļoti ciešu vai ciešu piederību Latvijai, kas ir par 4% vairāk nekā pērn un par 16% vairāk nekā 2015.gadā, liecina Kultūras ministrijas (KM) pasūtītā pētījuma "Mazākumtautību līdzdalība demokrātiskajos procesos Latvijā" aptauju dati.

Veiktās aptaujas dati liecina, ka pieaugusi krievu tautības pārstāvju lepnuma sajūta par piederību Latvijai – ja 2015.gadā lepnuma sajūtu par piederību izjuta 44%, tad šogad šis rādītājs audzis līdz 59%.

Pieaudzis arī mazākumtautību iedzīvotāju negatīvais novērtējums attiecībā pret 1940.gadu izsūtīšanām. 2015.gadā tās kā nevienā gadījumā neattaisnojamas vērtēja 42%, tad 2017.gadā - 58%.

Savukārt 9.maija svinību aktualitāte mazākumtautību pārstāvju vidū ir mazinājusies – 2015.gadā 22% respondentu norādīja, ka šo dienu neatzīmē, bet 2017.gadā šis skaits pieaudzis līdz 43%.

Jautāti par savu attieksmi pret NATO, 23% respondentu savu viedokli pauž kā pozitīvu vai ļoti pozitīvu. Taču viedoklis par Eiropas Savienību (ES) mazākumtautību vidū ir labāks - 53% savu viedokli pret ES pauduši kā labu vai ļoti labu.

Tajā pašā laikā, labu vai ļoti labu viedokli par Krieviju pauduši 62% aptaujāto.

Pētījumu īstenojis Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, ar nejaušās izlases metodi aptaujājot 922 Latvijas mazākumtautības pārstāvjus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)