Banner 980x90

Pirmdien gaidāms ļoti stiprs lietus un brāzmains vējš

Rīga, 18.sept., LETA. Pirmdien Latviju šķērsos dienvidu ciklons "Tomass", radot jaunus plūdu draudus un atnesot brāzmainu vēju, brīdina sinoptiķi.

Valsts centrālajā un rietumu daļā daudzviet līs ilgstoši un stipri, austrumu novados iespējamas pērkona lietusgāzes. Valsts lielākajā daļā nokrišņu daudzums pārsniegs 20 milimetru, vietām, iespējams, pat 50 milimetru.

Kurzemē, Zemgales rietumu pusē un Vidzemē gaidāmas ziemeļaustrumu un ziemeļu, pievakarē arī ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, vietām piekrastē - līdz 19-22 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +11..+15 grādu, bet vietām valsts austrumos, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +16..+18 grādiem.

Rīgā gaidāms ilgstošs lietus, stiprs lietus, nokrišņu daudzums var pārsniegt 30 milimetru. Pūtīs brāzmains ziemeļu vējš, pirmdienas vakarā gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Atmosfēras spiediens pazeminās, agrā rītā tas ir 750-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijā izsludinājis oranžo brīdinājumu par pirmdien gaidāmu stipru un ļoti stipru lietu. Prognozēta zemāko vietu applūšana un ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, iespējami ceļu izskalojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)