Banner 980x90

"Erasmus+" projekta Balvos viesojas ietvaros dalībnieki no 14 valstīm

Balvi24.lv
Balvi24.lv
No pirmdienas 6.jūnija līdz piektdienai, 10.jūnijam Balvos viesojās Latvijas Universitātes un Lietuvas jauniešu organizācijas "Deineta" īstenotā Erasmus+ projekta "Journeys of sustainability" dalībnieki no dažādām Eiropas un Āzijas valstīm (Slovākija, Īrija, Itālija, Lietuva, Igaunija, Vjetnama, Kambodža, Nepāla, Mjanma, Filipīnas un citām valstīm).

Kā pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu novada PA "Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs" tūrisma organizatore Ineta Bordāne, projekta dalībniekiem šeit vairākas dienas notika projekta aktivitātes un lekcijas par ilgtspējību, tūrismu, inovācijām, jaunatnes darbu u.c.

7.jūnijā projekta dalībnieki apmeklēja Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centru, kur iepazinās ar situāciju tūrismā un uzņēmējdarbībā Balvu novadā, aģentūras darbību, kā arī devās iepazīšanās ekskursijā pa Balvu pilsētu un Balvu novada muzeju, apmeklēja SIA "Eco fabrika" un SIA "Čivix". Projekta koorinatore Kristīne Bērziņa no Latvijas Universitātes klātesošajiem projekta dalībniekiem un citiem interesentiem nolasīja īsu lekciju par ilgtspējīga un atbildīga tūrisma principiem un tendencēm, savukārt Linh Phan no Hanoja (Hanoi) Universitātes (Vjetnama)  sniedza ieskatu Āzijas ceļotāju paradumos, norādot,ka ceļotāji no Āzijas ir prasīgi, bet tajā pat laikā atvērti jaunai pieredzei un iespaidiem. L.Phan dalījās savos pirmajos iespaidos par Latviju - viņu pārsteidza gan galvaspilsētas Rīgas, gan Balvu pilsētas zaļums.

Dienas otrajā pusē projekta viesiem bija noorganizēta ekskursija uz Briežuciemu, kur brīvā un sirsnīgā atmosfērā ārzemju ciemiņi tika iesaistīti latgaliešu dejās un rotaļās Briežuciema tautas nama vadītājas Zitas Mežales un Briežuciema etnogrāfiskā ansambļa vadībā. Alus darītājs Jānis Kašs klātesošos cienāja ar īstu latgaliešu mājas alu un ķimeņu sieru, Andris Ločmelis prezentēja savu amata prasmi – ādas apstrādi, bet Briežuciema audēju darbnīcā ar lielu interesi tālākie viesi sēdās pie senajām stellēm un iemēģināja roku aušanā.

Atceļā no Briežuciema viesiem dota iespēja baudīt Latvijas dabu, piestājot koši ziedošā pļavā, lai kaut uz mirkli atpūstos no dienas steigas un sajustu tuvojošos Saulgriežu laiku dabā.Viesus no Nepālas, Kambodžas, Filipīnām, Mjanmas, Vjetnamas patiesi sajūsmināja Latvijas daba un zaļums visapkārt.

Ar lauku tūrisma piedāvājumu ciemiņi iepazinās viesu mājā "Paradīzes" Bērzkalnes pagastā, kur saimnieki Normunds un Sanita Prūši bija sagatavojuši gardu maltīti un iespēju baudīt lauku vidi tepat piepilsētā.

Dienas noslēgumā viesi baudīja kultūras programmu, ko bija sagatavojuši Kubulu pagasta kultūras kolektīvi. Ar sirsnīgām dziesmām un humoru dejās klātesošos priecēja deju kolektīvi "Cielaviņa" un "Kubuliņš", garīgo dziesmu ansamblis "Vakarblāzma', jauktais vokālais ansamblis, Eiropas senioru deju kopa "Rūtas", soliste Dagmāra Laicāne, kā arī viesi no Balviem - Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kolektīvs "Balvu Vilciņš". Paldies brīnišķīgā koncerta rīkotājiem un koncerta vadītājai Maijai Laicānei!

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)