Banner 980x90

"Kaspersky Lab": Uzņēmumi piedzīvo izspiedējvīrusu uzbrukumu ik pēc 40 sekundēm

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Izspiedējvīrusu uzbrukumu daudzums uzņēmumiem 2016.gadā ir trīskāršojies - janvārī viens uzbrukums notika ik pēc divām minūtēm, bet oktobrī — ik pēc 40 sekundēm, tikmēr uzbrukumu biežums privātpersonām ir palielinājies no uzbrukuma ik pēc 20 sekundēm līdz uzbrukumam ik pēc desmit sekundēm, liecina virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja "Kaspersky Lab" statistika.

Gada laikā ir parādījušās arī vairāk nekā 62 jaunas izspiedējvīrusu ģimenes.

Cita starpā 2016.gadā atklājās, ka izspiedējvīrusa pakalpojuma uzņēmējdarbības modelis lielā mērā ir pievilcīgs noziedzniekiem, kam trūkst prasmju, resursu vai vēlmes izstrādāt pašiem savu. Saskaņā ar šo kārtību koda izstrādātāji pēc pieprasījuma piedāvā savu kaitīgo ražojumu un pārdod unikāli modificētas versijas klientiem, kas pēc tam tās izplata ar surogātpastu un caur tīmekļa vietnēm, maksājot komisijas naudu izstrādātājam — galvenajam finansiālā labuma guvējam.

"Šķiet, ka klasiskais saistītās uzņēmējdarbības modelis ar izspiedējvīrusiem darbojas tikpat efektīvi kā ar citu veidu ļaunprogrammatūrām. Upuri bieži vien samaksā, tāpēc sistēmā turpina plūst nauda. Tas neizbēgami ir izraisījis jauna šifrētāja parādīšanos gandrīz ik dienu," komentē "Kaspersky Lab" vecākais ļaunprogrammatūru analītiķis Fjodors Siņicins.

"Kaspersky Lab" ir privāts informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmums, kura produktus lieto 400 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)