Banner 980x90

Robežšķērsošanas vietu "Vientuļi" varēs šķērsot kravas auto ar masu līdz deviņām tonnām

Foto: Zane Bitere/ LETA
Foto: Zane Bitere/ LETA
Tā kā ir pabeigta robežšķērsošanas vietas "Vientuļi" modernizācija, valdība šodien nolēma, ka to varēs šķērsot kravas autotransports ar pilnu masu līdz deviņām tonnām.

Līdz šim robežas šķērsošana "Vientuļos" bija atļauta tikai fiziskām personām.

2015.gada 11.decembrī ir saņemta vēstule no Pleskavas apgabala ar informāciju, ka Krievijas pusē esošā tilta "Ludonka" nestspēja ir 30 tonnas, bet tilta "Kuhva" nestspēja ir deviņas tonnas. Ņemot vērā šo informāciju, nolemts, ka "Vientuļi" tiks atvērti transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz deviņām tonnām.

Patlaban "Vientuļos" netiek veikta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) kontrole, tāpēc valdība šodien nolēma, ka PVD kontroli "Vientuļos" veiks pēc izsaukuma četru stundu laikā.

Ņemot vērā, ka patlaban nav prognozējams PVD kontrolei pakļauto kravu apjoms "Vientuļos", kontrole tiks nodrošināta četru stundu laikā pēc informācijas saņemšanas no kravas īpašnieka (pilnvarotās personas), un to veiks PVD inspektori no kontroles punkta "Grebņeva". Ņemot vērā kontrolei uzrādīto kravu skaitu, tiks vērtēta nepieciešamība nodrošināt pastāvīgu PVD kontroli "Vientuļos".

Šī gada 7.aprīlī Viļakas novada Vecumu pagastā tika atklāts ar Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu rekonstruētais robežkontroles punkts "Vientuļi", kurā ir izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā.

Kā ziņots, robežkontroles punktu "Vientuļi" rekonstruēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Ieguldījumi rekonstrukcijā ir 13,46 miljoni eiro, no kuriem 7,09 miljoni eiro ir Latvijas valsts budžeta līdzekļi, bet 6,37 miljoni eiro ir Eiropas Savienības finansējums Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta (EKPI) projekta īstenošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)