Banner 980x90

Saistībā ar balsu pirkšanas skandālu Latgalē saņemta viena vēstule

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija līdz šim ir saņēmusi vienu iesniegumu saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu skandālu Latgalē.

Kāda privātpersona vēstulē Saeimai lūdz "novērst visu 12.Saeimā Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlēto deputātu kandidātu pilnvaru apstiprināšanu līdz brīdim, kad ir pilnībā noskaidroti visi apstākļi par deputāta kandidāta Dzintara Zaķa (V) ievēlēšanu".

"Neskatoties uz to, ka nevainīguma prezumpcija ir negrozāms tiesiskās valsts funkcionēšanas princips un Zaķim, kā arī jebkuram citam Latvijas iedzīvotājam, kas atrodas tiesiski šaubīgā situācijā, neviens nevar liegt iespēju īstenot savas tiesības, deputāta svinīgā solījuma došana apstākļos, kad apstiprināto deputātu, iespējams, pēc kāda laika tiesas ceļā spiedīs atstāt savu amatu, manuprāt, ir priekšlaicīga un ļoti negatīvi ietekmēs sabiedrības uzticību 12.Saeimai kopš tās darbības sākuma," teikts vēstulē.

Tāpat tiek norādīts, ka iespējama balsu pirkšana varēja ietekmēt arī pārējo no šī reģiona ievēlēto politiķu rezultātus, tāpēc viņu pilnvaras nebūtu jāapstiprina.

Ētikas komisija šonedēļ pieņēma zināšanai šo vēstuli. Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) aģentūrai LETA skaidroja, ka komisija šo vēstuli izskatīja pēc tam, kad deputātu mandāti jau tika apstiprināti. Turklāt ierosinājumu atlikt Zaķa deputāta mandātu jau iepriekš noraidīja pagaidu Ētikas komisija.

Jāatzīmē, ka pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 4.novembrī noraidīja opozīcijas partijas "Saskaņa" deputātu ierosinājumu atlikt politiķa Dzintara Zaķa deputāta mandāta apstiprināšanu uz trīs mēnešiem saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanas skandālu. Komisijas sēdē vairāki deputāti pauda viedokli, ka mandāta apstiprināšanas atlikšanai nav juridiska pamatojuma.

Pilseta24.lv jau vēstīja
, ka Viļānu novada domes deputāts, vietējās slimnīcas valdes loceklis un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš iepriekš vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt iespējamos balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

Zaķis kategoriski noliedz Vidiņa pārmetumus un uzsver, ka kampaņa bija godīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)