Banner 980x90

SIA "Miega slimību centrs" – miega apnojas diagnostika un ārstēšana, krākšanas ārstēšana, bezmiega ārstēšana

Kaut miega apnojas diagnostika un ārstēšana kļūst arvien pieejamāka, daudzi aizvien nezina, kas ir šī slimība. Iespējams pat, ka cilvēks nenojauš par sasirgšanu ar šiem miega un elpošanas traucējumiem, jo domā, ka vienkārši slikti guļ.

Miega apnojas diagnostika un ārstēšana

Kaut miega apnojas diagnostika un ārstēšana kļūst arvien pieejamāka, daudzi aizvien nezina, kas ir šī slimība. Iespējams pat, ka cilvēks nenojauš par sasirgšanu ar šiem miega un elpošanas traucējumiem, jo domā, ka vienkārši slikti guļ. Miega apnoja ir elpošanas pauzes, kas rodas miega laikā nosprostotu elpceļu dēļ. Cilvēkam aizmiegot, atslābst muskuļu tonuss. Atslābstot mutes muskulatūrai, mēles muskulis nosprosto elpceļu, un cilvēkam uz brīdi apstājas elpošana. Miega apnojas diagnostika un ārstēšana iespējams ir nepieciešamais risinājums arī citām veselības problēmām.

Dzīves kvalitāte un stipra veselība ir ļoti atkarīga no laba miega. Ja cilvēks cieš no sistemātiskas neizgulēšanās un arī krāc, noteikti ir vērts apsvērt, vai nav vajadzīga miega apnojas diagnostika un ārstēšana. Dažādi miega un elpošanas traucējumi, ko pavada krākšana, var liecināt par miega apnoju. Tāpat to var pavadīt liekais svars, palielinātas mandeles, sirdsdarbības traucējumi un citas veselības problēmas.

Miega apnojas diagnostika un ārstēšana jau kopš 2006.gada ir pieejama "Miega slimību centrā". Diagnostiku var veikt gan klīnikā, gan mājās ar īpašu aparatūru, no kuras pēc tam ārsts nolasa datus. "Miega slimību centrs" ir vienīgā ārstniecības iestāde Latvijā, kura specializējas tieši miega apnojas un citu miega traucējumu ārstēšanā. Koncentrēšanās tieši uz šo veselības problēmu risināšanu, ļauj padziļināti attīstīt ārstēšanas metodes un sniegt augstas kvalitātes pakalpojumu.

Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Krākšanas ārstēšana

Krākšana var radīt miega traucējumus gan pašam krācējam, gan viņa tuviniekiem. Krākšanas ārstēšana ir vēlama ne tikai tāpēc, ka tā rada kaitinošu troksni, no kā uzmostas citi vai pats krācējs. Tā var traucēt arī tad, ja neuzmodina gulētāju. Skaņas pasliktina miega kvalitāti, jo smadzenes turpina uztvert trokšņus arī pēc aizmigšanas. Kaut ir gulēts visu nakti, no rīta cilvēks jūtas neizgulējies.

Krākšanas ārstēšana ir ļoti rekomendējama arī tāpēc, ka tā var pāraugt miega apnojā, kas būs sarežģītāk ārstējama. Uzlabojumus var panākt ar pretkrākšanas aerosolu vai kapi. Sarežģītāku gadījumu un miega apnojas ārstēšana tiek veikta ar komplicētām iekārtām. Tāpēc labāk parūpēties par savu miegu un veselību savlaicīgi.

"Miega slimību centra" mediķi rūpīgi veic diagnostiku un atrod katram pacientam piemērotākās metodes, lai krākšanas ārstēšana būtu maksimāli efektīva. Tā kā šajā klīnikā miega traucējumi ir vienīgā specialitāte, ir izveidojusies plaša pieredze, strādājot ar dažādiem pacientiem. Speciālisti ir ļoti pieredzējuši un aizvien turpina pilnveidot zināšanas, sekojot nozares attīstībai.

Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Bezmiega ārstēšana

Domājot par labu veselību, ir jāpievērš uzmanība ne tikai tam, ko darām dienā, bet arī kā aizvadām naktis. Ja ilgstoši neizdodas izgulēties un atgūt naktsmiera līdzsvaru, tad bezmiega ārstēšana ir obligāta, jo bez veselīga miega cilvēka organisms nespēj pilnvērtīgi funkcionēt.

Miega traucējumi un bezmiegs var rasties dažādu iemeslu dēļ. Tā var būt īslaicīga problēma, piemēram, mainoties kādiem dzīves apstākļiem, kas pāries līdz ar pielāgošanos pārmaiņām. Ja tas ieilgst un pasliktina dzīves kvalitāti, ir nepieciešama bezmiega ārstēšana. Vispirms jāveic diagnostika, lai saprastu, kādi ir bezmiega iemesli. Tie var būt gan fiziskās veselības problēmas, gan psiholoģiskie faktori.

Bezmiega ārstēšana ir komplicēts process, kas ietver plašu darbību loku. "Miega slimību centrā" tiek izmantotas ASV specializēto klīniku ārstēšanas metodes. Centra speciālisti meklē risinājumus pacientu miega cikla sakārtošanai, pēc iespējas izvairoties no miega zāļu izrakstīšanas, lai labs miegs tiktu atgūts dabiskā ceļā. Bezmiega ārstēšana ir "Miega slimību centra" specialitāte, lai kādi būtu miega problēmu cēloņi – psihosomatiski vai fizioloģiski. Centrs un tā filiāles atrodas Rīgā, Ventspilī un Daugavpilī.

Lasiet vairāk: www.miegacentrs.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)