Banner 980x90

Stompaku purvā nākamajā nedēļas nogalē norisināsies izglītojošs pārgājiens "Izbaudi ziemu mitrājā"

Rīga, 8.febr., LETA. Balvu novada Stompaku purvā 16.februārī norisināsies izglītojošs pārgājiens "Izbaudi ziemu mitrājā - Stompaku purvā", aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāve Regīna Indriķe.

Pārgājienā, kas plānots aptuveni piecu kilometru garumā, kopā ar DAP speciālistu varēs iepazīt purva dabas bagātības ziemā, bet Viļakas novada muzeja speciālisti pastāstīs vēsturiskus faktus par Stompaku purva partizānu mītnēm.

Pulcēšanās pārgājienam plānota plkst.11 stāvlaukumā dabas takas tuvumā, pie norādes uz taku "Partizānu mītnes" Stompakos uz autoceļa P35 Balvi-Viļaka.

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču interesenti aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 29139677.

Dabas liegums "Stompaku purvi" izveidots 1977.gadā, lai aizsargātu augsto purvu, kā arī tur augošās retās un aizsargājamās augu sugas. Purvā mitinās arī daudzas aizsargājamas putnu sugas, piemēram melnais stārķis, ķīķis, klinšu ērglis, rubenis, mednis, mežirbe, purva piekūns. Stompaku purvs ir unikāls ne tikai ar savām dabas bagātībām, bet arī kultūrvēsturisko mantojumu. Purva salās reiz atradās lielākā nacionālo partizānu apmešanās vieta Baltijā, kā arī notikusi Stompaku kauja, norādīja Indriķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)