Banner 980x90

Svinēs Balvu muižas 250. un Balvu pilsētas 88.dzimšanas dienu

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads

Ceturtdien, 11.februārī, Balvos norisināsies Balvu muižas 250.dzimšanas dienai un Balvu pilsētas 88.dzimšanas dienai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldības pārstāve Rita Šubeniece.

Balvu Centrālajā bibliotēkā plkst.11.00 Balvu Mākslas skolas radošais kolektīvs atrādīs savus darbus izstādē "Balts, vēl baltāks". Savukārt pēcpusdienā plkst.15 interesenti aicināti ielūkoties Muižas klētī un staļļos, kur būs aplūkojama Balvu novada muzeja darbinieku sagatavotā dažādu jaunieguvumu izstāde.

No plkst.15.00 līdz plkst.18.00 Balvu muižā darbosies Muižas meistardarbnīcas "Radi prieku". Tajās būs iespēja uzzināt, kā tika audzēti garšaugi, gatavotas papīra lelles, pīti groziņi no papīra, ceptas vafeles, gatavotas konfektes cauri laiku laikiem. Tāpat būs iespēja iemācīties veidot dzimtas koku, uzzināt, kā Balvi izskatījās dažādos laikos, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs no seno amatu pūra.

Pēc aktīvas un rosīgas dienas plkst.19.00 varēs baudīt opereti, kurā uzstāsies mūziķi no Latvijas un Itālijas - Anta Jankovska, Nauris Indzeris, Dainis Skutelis, Inese Jasmane-Rūrāne un Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Uzreiz pēc koncerta notiks Irēnas Šaicānes grāmatas "Sports Ziemeļlatgalē: ceļš līdz Olimpiskajai medaļai" atvēršanas svētki. Grāmatā apkopoti stāsti, liecības, fotogrāfijas par dažādiem sporta veidiem, personībām - viņu sasniegumiem un ieguldījumu sportā.

Svētku noslēguma koncerts "Esam vajadzīgi Balviem" izskanēs sestdien, 13.februārī, Balvu Kultūras un atpūtas centrā. Izpildot dziesmas un dejas, tajā uzstāsies Balvu tautas mākslas kolektīvi. Turpinājumā - deju vakars kopā ar grupu "Kreisais pagrieziens".

Šonedēļ Balvu Centrālajā bibliotēkā iespējams izbaudīt arī virtuālu pastaigu pa iepriekšējā gadsimta avīzēm un uzzināt dažādas vēsturiskas ziņas par Balvu pilsētu.

Tā kā februāris ir arī Sveču mēnesis, Balvu Valsts ģimnāzijas kolektīvs ir izveidojis grāmatu izstādi, kā arī izstādi "Sveces Balvu pilsētas dzimšanas dienas tortei".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)