Banner 980x90

Vairas Vīķes Freibergas vizīte Balvu Valsts ģimnāzijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Dzīvojot Balvu Valsts ģimnāzijas 85. jubilejas gaidās, domājot par Latvijas 100-gadi, kā arī dziļā cieņā un pateicībā par "Jā" vārdu grūtam un skaistam darbam vadīt valsti astoņu gadu garumā, ceturtdien, 19.maijā, Balvu Valsts ģimnāzijā viesojās eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu Valsts ģimnāzijas direktore Inese Paidere.

Iebraucot Balvos, Vairu Vīķi Freibergu sagaidīja zirga pajūgs, brauciena laikā ļaujot Freibergas kundzei ne tikai izbaudīt Balvu pilsētas un ezeru pievilcību, bet arī ieklausīties stāstījumā par Balvu vēsturi. Pie skolas sagaidīja tautas deju kolektīvs "Purenīte", simboliski izvedot cauri saules dainu alejai. Koncertā uzstājās TDK "Rika", vokālais ansamblis, kā arī tika demonstrēts īpašs video no Sibīrijas, Omskas apgabala. Ģimnāzijā eksprezidente dalījās pārdomās par savas dzīves vērtībām, sveica Balvu Valsts ģimnāziju 85.tajā jubilejā, runāja par mērķiem, gribasspēku un katram dotajām iespējām tos īstenot. Tika uzdoti vairāki jautājumi un saņemtas izsmeļošas atbildes. Pēc uzrunas notika kopīga fotografēšanās.

Tālāk ceļš aizvijās uz Viļakas novada Vēršukalna muzeju - vienkāršu Latgales lauku sētu, kurā ir iespēja sajust svaigi ceptas maizes smaržu. "Dzimtenes Latvijas mīlestība, vēlme neizšķīst pasaules tautu okeānā ir augstākā vērtība latviskajam garam un pašapziņai", uzskata muzeja saimnieks, titula "Latvijas lepnums 2004" ieguvējs Aldis Pušpurs, kurš glabā Eiropā un Amerikā dažādos laikos rakstītas un izdotas vairāk kā 1200 trimdas latviešu grāmatas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)