Banner 980x90

VARAM reģionos rīkos semināru ciklu par zaļā iepirkuma piemērošanu

Rīga, 26.okt., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) no šodienas reģionos rīkos semināru ciklu par zaļā publiskā iepirkuma piemērošanu, aģentūru LETA informēja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Laika periodā līdz decembrim kopumā ir plānoti desmit semināri dažādās Latvijas pilsētās.

Semināru laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar jaunumiem tiesību aktu un metodisko materiālu izstrādē, iegūt pieredzi zaļā iepirkuma piemērošanā un kopīgi ar ekspertiem izstrādāt iepirkumu dokumentāciju. Katrā seminārā tā praktiskā nodarbība būs atšķirīga un veltīta kādai no prioritārajām nozarēm: pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu, iekštelpu un āra apgaismojuma, tīrīšanas līdzekļu un būvdarbu iepirkumiem.

Pirmais seminārs šodien notiks Bauskā. Turpmākie semināri plānoti Dobelē, Ludzā, Daugavpilī, Valmierā, Liepājā, Madonā, Ventspilī, Mārupē un Rīgā.

Zaļā publiskā iepirkuma mērķis ir veicināt videi draudzīgas politikas veidošanu pasaulē, samazinot darbības ietekmi uz vidi un veicinot videi draudzīgus un ilgtspējīgus uzlabojumus sabiedrības dzīves apstākļos. Latvija ir apņēmusies līdz 2017.gadam panākt, ka zaļā iepirkuma kritēriji ir iekļauti 30% publisko iepirkumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)