Banner 980x90

Vērtēs likuma grozījumus, kas paredzēs vairāku Latvijas karogu novietošanu robežkontroles punktos

Rīga, 23.nov., LETA. Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās likuma grozījumus, kas paredzēs septiņu jaunu karogu mastu izveidi un karogu novietošanu Latvijas robežkontroles punktos.

Grozījumus, ko sākotnēji rosināja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), virzījuši visas koalīcijas pārstāvji.

Likumprojekts arī paredz noteikt Iekšlietu ministriju (IeM) kā atbildīgo institūciju par to, lai Latvijas valsts karogs tiktu pastāvīgi novietots Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos uz valsts galvenajiem ceļiem, kā arī Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos pie ēkām.

Veicot grozījumus "Latvijas valsts karoga likumā", valsts budžetā būs jāatvēl līdzekļi karogu mastu izveidei un karogu uzturēšanai, teikts teikts likumprojekta anotācijā.

Politiķi prognozē, ka izmaiņām būs pozitīva ietekme uz sabiedrību, jo tās stiprināšot piederības sajūtu Latvijai un veicināšot uzticēšanos valsts varas institūcijām.

Grozījumu mērķis ir precizēt vietas, kur Latvijas valsts karogs būtu pastāvīgi jānovieto. Līdz ar Latvijas pievienošanos Šengenas zonai kopš 2007.gada mainījās faktiskā situācija uz Latvijas-Lietuvas un Latvijas-Igaunijas robežas. Ja pirms pievienošanās Šengenas zonai šajos robežkontroles punktos atradās ēkas, kuras apsaimniekoja IeM institūcijas, tad pēc pievienošanās daudzas no šīm ēkām tika privatizētas vai palika neizmantotas, skaidrots likumprojekta anotācijā.

Ņemot vērā, ka robežkontroles punktos uz abu kaimiņvalstu robežām nepastāv ēkas, kur novietot karogiem, ar grozījumiem tiek noteikts, ka ēkas nav vienīgais nosacījums Latvijas karoga pastāvīgai izvietošanai šajos punktos, teikts anotācijā. Tā vietā rosināts noteikt, ka Latvijas karogs pastāvīgi jāizvieto arī Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos, kuri atrodas uz valsts galvenajiem autoceļiem, iepriekš skaidroja nacionālajā apvienībā.

Ņemot vērā, ka likuma grozījumu īstenošana var prasīt laiku, tad paredzēts pārejas periods līdz 2018.gada 4.maijam.

Likumprojekts nav saistīts ar iniciatīvu, saskaņā ar kuru AB dambī novietots Latvijas karoga masts, aģentūrai LETA norādīja nacionālās apvienības pārstāve Sanita Dika-Bokmeldere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)