Banner 980x90

Vietējie tūrisma speciālisti sagatavojuši divu dienu pasākumu programmu "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē"

Daugavpils, 23.janv., LETA. Šoziem, 18.februārī un 19.februārī, norisināsies divu dienu pasākumu programmu "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē", ko sagatavojuši Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novadu tūrisma speciālisti.

Kā aģentūru LETA informēja Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne, lai katram Ziemeļlatgales apceļotājam būtu vieglāk piemeklēt sev tīkamāko, aktivitātes ir iedalītas trīs virzienos - "dari", "baudi" un "atpūties".

Tiem Latvijas apceļotājiem, kam pašiem patīk iesaistīties visos procesos, sestdienas 18.februāra, rīta cēlienu varēs pavadīt, izzinot tirgus tradīcijas Baltinavā un iepērkot vietējos lauku labumus. Pēc pusdienām Briežuciema aušanas darbnīcā varēs piedalīties vaska sveču liešanas darbnīcā vai Balvu bērnu un jauniešu centra pagalmā kopā ar citām ģimenēm aktīvi un atraktīvi pavadīt laiku. Svētdien, 19.februārī, Baltinavas muzejā ciemiņi būs aicināti uz siltu tēju un sveču liešanas noslēpumu meistardarbnīcu.

Īpaši izmeklētas ziemas brīvdienas tiks piedāvātas sadaļā "baudi". Sestdienas rītā savas durvis apmeklētājiem vērs briežu dārzs "Mežsētas". Šeit varēs vērot cēlos dzīvniekus un izzināt to ikdienas ritumu. Dienas vidū Baltinavā notiks Pētera Keiša grāmatas "Dzīve ir vienreizēja" prezentācija. Tālāk ceļš vedīs uz Ruskulovu, kur trušu saimniecības "Stirnas" saimnieki izstāstīs Ruskulovas muižas noslēpumus, ļaus ielūkoties trušu dzīvē ziemā un cienās ar gardu trušu zupu svaigā gaisā.

Ziemas pirts rituālus varēs baudīt gan sestdien, gan svētdien kopā ar pirtnieci Arnitu Melbergu Balvos. Viesu mājas "Paradīzes" apmeklētājus saimnieki īpaši palutinās ar pirti un pirts kubulu vai vizināšanos ar kvadraciklu. Savukārt Malnavas "Dzīļu" saimniece Aina Barsukova svētdien aicinās nesteidzīgi izbaudīt ziemas vēlās brokastis skaistas mūzikas pavadībā.

Sadaļā "atpūties" aktīvās atpūtas mīļotāji būs aicināti iebrist Ziemeļlatgales dabā. Kārtīgai rīta pastaigai, iepazīstot mežu ziemā un Latvijas dabas vērtības, varēs pievienoties dabas parkā "Numernes valnis" kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem vai arī Žīguros kopā ar Annu Āzi meistarklasē "Mežs ziemas miegā".

Zirgu sētā "Kapulejas" brīvdienās notiks vizināšanās ar kamanām un ziemas izjādes zirga mugurā, savukārt dabas parkā "Balkanu kalni" slēpot gribētāji sestdien un svētdien būs aicināti baudīt ziemas priekus gleznainajās distanču slēpošanas trasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)