Banner 980x90

Viļakas Mūzikas un mākslas skolas kapela piedalās Fināla skatē Rīgā

Foto: vilaka.lv
Foto: vilaka.lv
Sestdien, 23.aprīlī, Rīgas Tehniskās universitātes 301.auditorijā notika tradicionālās muzicēšanas konkursa "Klaberjakte 2016" fināla skate, kurā savu varēšanu pārbaudīja Viļakas Mūzikas un mākslas skolas kapela 11 bērnu sastāvā, informēja Stīgu instrumentu spēles metodiskās komisijas vadītāja Ilona Bukša.

Vijolnieki, cītaristi, blokflautas spēlētāji, akordeonists un bundzinieks nopietni gatavojās skolotāju Initas Raginskas un Ilonas Bukšas vadībā.

Bērni muzicēja brīvi un pārliecinoši Rīgā nodziedāja Medņevas etnogrāfiskā ansambļa latgaliešu tautasdziesmu "Nu tōlīnes es pazinu" un atskaņoja Viļakas novada garmoškas spēlmanes Emeritas Vancānes repertuāra latgaliešu polku.

Rīgas žūrija sniegumu novērtēja ar I pakāpes diplomu.

Novērtējums ir stimuls bērniem paralēli skolas programmas obligātajiem skaņdarbiem muzicēt tradicionālo repertuāru, to darīt domubiedru kolektīvā.

21. un 22.maijā kapela dosies uz Saldus bērnu folkloras festivālu, kur gatavo trīs kopīgos skaņdarbus muzicēšanai apvienotajā muzikantu grupā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)