Banner 980x90

Viļakas novadā notiks latgaliešu mūzikas un dzejas festivāls "Upītes uobeļduorzs"

Daugavpils, 8.sept., LETA. Nākamnedēļ, 16.septembrī, plkst.19 Viļakas novada Upītē sešpadsmito reizi norisināsies viens no vecākajiem latgaliešu mūzikas un dzejas festivāliem - "Upītes uobeļduorzs", aģentūru LETA informēja Nemateriālās kultūras mantojuma centra "Upīte" direktors Andris Slišāns.

Šogad festivālā piedalīsies grupas "Dabasu durovys", "Piparmētra", "Metrs", "Dvinskas muzikanti", "Unknown Artist", folkloras kopas "Upīte" un "Rekavas dzintars", Vinsents Kūkojs un grupa "Trikmīņs", Dainis Adijāns, "Kate i Doms", Rihards Krilovs, kā arī šogad atdzimusī latgaliešu smagā metāla grupa "Fēnikss", kura darbojās līdz deviņdesmito gadu sākumam.

Dzejas lasījumos piedalīsies Anna Rancāne, Mārīte Slišāne, Ligija Purinaša, Mārīte Bikovska un Vucanu Voldyks.

Katru gadu festivāls parūpējas arī par kādu īpašo viesi - latgaliešu dzejnieku un mūziķu satikšanos Upītē pēdējos gados ir kuplinājis dziesminieks Kārlis Kazāks, grupas "Inokentijs Mārpls" un "Gain Fast", bet šogad īpašā viesa statusā būs mūziķis Renārs Kaupers.

Festivāla "Upītes uobeļduorzs" pirmsākumi meklējami 2002.gadā. Pasākuma idejas autors ir latgaliešu literāts, novadpētnieks, folklorists Antons Slišāns, kurš iedomājās izveidot savdabīgu dzejas dienām veltītu festivālu, lai popularizētu un saglabātu latgaliešu dialektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)