Banner 980x90

Viļakas novada zemnieku saimniecība "Kotiņi" pērn par 16% kāpinājusi apgrozījumu

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Viļakas novada Šķilbēnu pagastā reģistrētā zemnieku saimniecība "Kotiņi" 2015.gadā par 16% kāpinājusi apgrozījumu, kas sasniedzis 2 218 437 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, palielinājies ne tikai zemnieku saimniecības apgrozījums, bet arī peļņa - ja 2014.gadā tā bijusi 137 284 eiro, pērn tā palielinājusies līdz 362 506 eiro.

Kā minēts ZS "Kotiņi" vadības ziņojumā, tā nodarbojas ar graudaugu - kviešu, rudzu, miežu, auzu -, pākšaugu - pupu - un rapša audzēšanu un pārstrādi. Saimniecība apstrādā vairāk nekā 2500 hektārus zemes. Pārstrādes rezultātā tiek iegūti lopbarības milti un maisījumi, rapša eļļa. Nelielos apjomos tiek sniegti transporta pakalpojumi, ceļu tīrīšanas un apkopes pakalpojumi. 2015.gadā iegādāta jauna lauksaimniecības tehnika - kombains, traktori, kultivatori, sējmašīnas u.c.

Saimniecība plāno turpināt intensīvi attīstīt graudkopību, īpaši sēklu ražošanu. Kā minēts ziņojumā, plānots, ka pārskata gada peļņu izlietos ražošanas paplašināšanai, kā arī kapitālieguldījumiem.

Saimniecība reģistrēta 1992.gadā, un tās īpašnieks ir Aldis Ločmelis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)