Banner 980x90

Viļakas Romas katoļu baznīcā par 24 000 eiro restaurētas divas vitrāžas

Daugavpils, 15.sept., LETA. Realizējot "Leader" projektu, Viļakas Romas katoļu baznīcā par 24 067 eiro ir restaurētas divas vitrāžas dienvidu jomā, aģentūru LETA informēja Viļakas novada pašvaldībā.

Baznīcas vitrāžu logu restaurācija sekmēs ēkas saglabāšanu nākamajām paaudzēm, veicinās sabiedrības interesi par minēto objektu, kā arī uzlabos šeit organizējamo vietējā un reģionālā līmeņa kultūras pasākumu kvalitāti.

Projekta "Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas vitrāžu restaurācija" kopējās attiecināmās izmaksas ir 24 067 eiro, no kuriem 21 660 eiro - publiskais finansējums, 2407 eiro - Viļakas novada domes līdzfinansējums.

Šogad draudzei izdevies piesaistīt līdzekļus no Rietumu bankas un valsts kultūras pieminekļu glābšanas programmas, kas dos iespēju līdz 2017.gada beigām pabeigt vēl divu vitrāžas logu restaurāciju Viļakas Romas katoļu baznīcā. Tādējādi visas vitrāžas centrālajā baznīcā būs restaurētas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)