Banner 980x90

Virpuļviesulī cietusī saimniecība "Krastiņi" Bērzpils pagastā priecājas par līdzcilvēku lielo atbalstu

Rīga, 9.jūl., LETA. Bioloģiskā saimniecība "Krastiņi" Balvu novada Bērzpils pagastā saņēmusi gan naudas līdzekļu, gan būvmateriālu ziedojumus, kā arī cilvēki sniedz palīdzību, brīvprātīgi strādājot uz vietas saimniecībā, aģentūrai LETA atzina saimniecības pārstāvis Oskars Baranovskis.

Viņš uzsvēra, ka saimniecība ir pateicīga par sniegto atbalstu.

Pašlaik galvenais saimnieku uzdevums ir atjaunot ēku jumtus. Būvmateriālus ģimenei piegādā gan iedzīvotāji, gan uzņēmumi. Baranovskis stāstīja, ka pašlaik vēl grūti saprast, kā vēl trūkst, jo atbalsts ir liels, taču visi piedāvājumi tiek piefiksēti, lai vajadzības gadījumā ar ziedotājiem sazinātos.

Vēlāk ģimenes locekļiem būs nepieciešamas arī sadzīves mantas, taču par tām saimniecības pārstāvji varētu ziņot atsevišķi, jo pašlaik svarīgākie ir būvdarbi.

Tāpat tiks izziņots, ja tiks rīkota īpašuma sakopšanas talka. Baranovskis stāstīja, ka jau pašlaik saimniecībā katru dienu ir vairāk nekā desmit brīvprātīgo, bet lielāku cilvēku skaitu, rīkojot talku, būtu grūtāk kontrolēt.

Baranovskis arī atzina, ka "Krastiņi" nav bijuši apdrošināti.

Kā ziņots, sestdien pēcpusdienā Balvu novada Bērzpils pagastā virpuļviesulis nopostījis vairākas mājas. Vissmagāk ir cietusi zemnieku saimniecībā "Krastiņi".

Saimniecības no pašvaldības varēs saņemt līdz 2580 eiro atbalstu, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS).

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Par sociālās palīdzības pabalstiem Balvu novadā" Sociālā dienesta izveidotā Sociālo lietu komisija personai var piešķirt pabalstu līdz sešu Ministru kabineta noteikto minimālo mēnešu darba algu apmēram gadā. Tas nozīmē, ka lielākais iespējamais pabalsta apmērs ir 2580 eiro.

Tuvākajā laikā tiks sasaukta Sociālo lietu komisija, lai pieņemtu lēmumu par finansiālā atbalsta apjomu cietušajām saimniecībām. Pušpurs prognozēja, ka lēmumu par atbalsta apmēru varētu pieņemt šonedēļ.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kompensēs 50% no pabalsta, ko Balvu novada pašvaldība izmaksās viesulī cietušajām saimniecībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)