Banner 980x90

ZAAO organizēs nolietotās elektrotehnikas vākšanas akciju "Sper ekosoli!"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Visu augustu notiks SIA ZAAO (ZAAO) organizētā akcija "Sper ekosoli!", kuras laikā 20 eko laukumos iespējams bez maksas nodot neizjauktu nolietoto dažāda izmēra elektrotehniku - televizorus, ledusskapjus, tējkannas, trauku mazgājamās mašīnas, matu fēnus, gludekļus, mobilos telefonus, pulksteņus, putekļusūcējus, mikserus un citas ierīces, kas darbinātas ar elektrību vai baterijām.

Kā aģentūru LETA informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane, akcija notiek ZAAO darbības reģiona novados.

"Akciju organizējam trešo gadu. Iedzīvotāju atsaucība ir liela, uz eko laukumiem akcijas laikā tiek nogādāts desmitiem tonnu nolietotas sadzīves elektrotehnikas. Akcijas mērķis ir samazināt elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu nonākšanu neatbilstošos konteineros, mežos un citviet dabā, kur dažādās indīgas vielas, ko satur šie atkritumi, var radīt draudus cilvēka veselībai un apkārtējai videi. Vēlamies iedzīvotājiem arī atgādināt par pieejamajiem pakalpojumiem un izveidoto infrastruktūru nolietotās elektrotehnikas bezmaksas nodošanai ikdienā. Akcija ir mūsu kopīga iespēja veicināt materiālu otrreizējo pārstrādi. Aicinu ikvienu iesaistīties, lai varam dzīvot drošā un sakoptā vidē," atzinusi ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma.

Akcijai ir arī balvu fonds. To 500 eiro apmērā nodrošina AS "Latvijas Zaļais punkts".

"Sper ekosoli!" ir aicinājums pievienoties to cilvēku pulkam, kas šķiro nolietotās elektroiekārtas, tā palīdzot dažādiem materiāliem nonākt pārstrādē un saglabāt tīru un drošu vidi. "Latvijas Zaļais punkts" atgādina, ka lielākā daļa nolietoto elektroiekārtu materiālu ir pārstrādājami, piemēram, no veca ledusskapja vai televizora pārstrādei izmantojami līdz pat 90% tā sastāvdaļu. Rīkosimies atbildīgi, jo šis ir viens no darbiem, ko varam paveikt, lai taupītu dabas dotos resursus un saglabātu tīru vidi," atklājis AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis.

ZAAO darbības teritorijas eko laukumi jeb šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumi izvietoti 18 novados. Eko laukumu adreses, darba laiki un akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājaslapā "www.zaao.lv". Nolikums pieejams arī pie eko laukumu pārziņiem.

Nododot nolietoto elektrotehniku, eko laukuma apmeklētājs tiek aicināts aizpildīt īpašu akcijas kuponu un piedalīties balvu izlozē. Katrā no 20 eko laukumiem uzvarētājus noteiks, izlozējot vienu kuponu. Katra eko laukuma izlozētā kupona iesniedzējs balvā saņems kādu jaunu sadzīves elektrotehnikas preci - tējkannu, mikseri, blenderi, sulu spiedi vai kafijas dzirnaviņas. Visi kuponi, kas iemesti eko laukumos akcijas kuponiem paredzētajās kastēs, automātiski piedalās izlozē par galveno balvu - "Karcher" firmas putekļu sūcēju.

ZAAO bez maksas savāc neizjauktu nolietoto sadzīves elektrotehniku arī pēc telefoniska vai rakstiska pieteikuma, izbraucot uz mājām. Nolietotas elektrotehnikas savākšanu var pieteikt pa tālruni 642 81250 vai 26132288, kā arī sūtot e-pasta vēstuli ar pieteikumu uz adresi "zaao@zaao.lv". Personas, kas izmanto šo pakalpojumu, konkrētajā akcijā nepiedalās.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)