Banner 980x90

"ZAAO": Vidzemē samazinās Lielajā talkā savākto atkritumu daudzums

Daugavpils, 19.maijs, LETA. Pēc pēdējo gadu Lielās talkas datiem Vidzemē vērojama pozitīva tendence - samazinās gan sakopjamo vietu skaits, gan arī talkas gaitā savākto atkritumu apjoms, aģentūru LETA informēja SIA "ZAAO" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Legzdiņa.

Kā liecina SIA "ZAAO" apkopotie dati, šogad Ziemeļvidzemē Lielās talkas gaitā savākti un izvesti 1258 kubikmetri atkritumu, kas ir par 472 kubikmetriem jeb 37,5% mazāk nekā pirms gada. Salīdzinot ar 2015.gadu, savākto atkritumu apjoms ir sarucis par 63%.

No 268 vietām 2015.gadā līdz 237 - pērn un 178 - šogad ir samazinājies arī talkai pieteikto vietu skaits.

Tīras vides uzturēšanas un saudzēšanas pamatā ir iedzīvotāju ikdienas paradumi un to maiņa, norāda Legzdiņa. SIA "ZAAO" jau vairāk nekā 15 gadus ar dažādām aktivitātēm un kampaņām veicina sabiedrības izglītošanu.

Vides izglītības aktivitātes vērstas uz sabiedrības izglītošanu, informēšanu un līdzdalību vides kvalitātes uzlabošanā savā dzīves vietā. Lai nodrošinātu mūsdienīgu, videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un piesārņojuma samazināšanu apkārtējā vidē, SIA "ZAAO" speciālisti vienmēr gatavi atbildēt uz iedzīvotāju jautājumiem un labprāt piedalās pasākumos, dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs vai interešu pulciņos, lai stāstītu par pareizu atkritumu apsaimniekošanu.

Aktīvā iesaistīšanās pareizā atkritumu apsaimniekošanā dod rezultātus – iedzīvotāji kļūst atbildīgāki un mazāk atkritumu nonāk dabā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)