Banner 980x90

Zaķis turpināšot kalpot saviem vēlētājiem un uzlabot situāciju

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī pēc kārtējā tiesas sprieduma saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanu Saeimas deputāts Dzintars Zaķis mandātu negrasās nolikt.

Komentējot otrdien, 1.decembrī pasludināto spriedumu, kur par balsu pirkšanu viņa labā vienam apsūdzētajam ir piespriests nosacīts sods, Zaķis aģentūrai LETA pauda, ka "Latgalē cilvēki ir izmisuši un iedzīvotāji ir gatavi darīt to, ko dara".

Analizējot šo situāciju, Zaķis uzskata, ka daudz nozīmīgāk viņam ir turpināt darbu Saeimā, tādējādi palīdzot iedzīvotājiem. Vaicāts, kā viņš palīdz, Zaķis atbildēja, ka tas notiek, piemēram, ar likumdošanas uzlabošanu vai kā citādi uzlabojot situāciju. "Es kalpoju saviem vēlētājiem," noteica politiķis.

LETA jau ziņoja, ka, izskatot krimināllietu par 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu nu jau bijušajam "Vienotības" politiķim Zaķim, Rēzeknes tiesa otrdien, 1.decembrī vienu apsūdzēto atzina par vainīgu un piesprieda viņam nosacītu brīvības atņemšanas sodu, bet otrs apsūdzētais tika attaisnots.

Balsu pirkšanas lietā apsūdzētajam Andrejam Sačkovskim tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu. Tāpat viņam noteikts aizliegums tuvoties konkrētām personām un aizliegums atstāt valsti. Savukārt apsūdzēto Andri Kozuli tiesa atzina par nevainīgu un attaisnoja. Viņam tika atcelts arī aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Eiduka, prokuratūra uzskata, ka apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par dažāda apmēra naudas atlīdzību piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsojot par politiskās partijas deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, un balsošanas gaitā vēlēšanu zīmē ar "+" atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu, bet nosvītrot atlikušo kandidātu vārdus un uzvārdus.

Zaķa draugs, Viļānu novada deputāts un uzņēmējs Kozulis, savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzina, bet otrs apsūdzētais Sakstagala puses iedzīvotājs Sačkovskis viņam izvirzītās apsūdzības atzina.

Jau ziņots, ka Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus par iespējamu 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. Vairākas lietas jau ir nonākušas līdz tiesai, viena lieta ir izbeigta, bet vēl vairākās izmeklēšana turpinās.

Divās lietās par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās "Vienotības" deputāta amata kandidāta Zaķa labā jau ir stājušies spēkā spriedumi. Par minēto likumpārkāpumu Rēzeknes tiesa ir piespriedusi Viktoram un Aleksandram Balaboliniem attiecīgi 180 un 160 stundas piespiedu darba. Rēzeknes tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi 100 stundas piespiedu darba arī Jevgeņijam Brovčenko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)