Banner 980x90

Zemnieku saimniecība "Vītoli" iegādājusies trīs īpašumus

Balvi24.lv
Balvi24.lv
Rugāju novada zemnieku saimniecība (ZS) "Vītoli" iegādājusies trīs īpašumus - "Jaunāres", "Rīdzinieki" un Vijolītes" -, kā arī ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalstu pamatlīdzekļus lauksaimniecības produkcijas ražošanas uzlabošanai, liecina informācija ZS vadības ziņojumā par 2015.gadu.

ZS nodarbojas ar mežizstrādi un lauksaimniecību. Pērn lauksaimniecības produkcijas realizācija sasniegusi 53%, kokmateriālu realizācija - 41% no kopējā apgrozījuma. Saražotās produkcijas realizācija notika vairumtirdzniecībā. 2014.gadā lauksaimniecības produkciju realizēja LPKS "Latraps" un SIA "Scandagra Latvia".

Kopumā 2015.gadā ZS realizējusi 1172 tonnas graudu, no tiem 823 tonnas kviešu, 122 tonnas miežu, 97 tonnas auzu un 130 tonnas rapša.

ZS aizvadītajā gadā iegādājusies automašīnu "VOLVO FH12" un kravas puspiekabi KNAPEN, savukārt ar LAD atbalstu - sējmašīnu "HORSCH Pronto 4DC", pļaujmašīnu "Spearhead Multi Cut 300", miglotāju "Kverneland RAU IKARUS", graudu priekštīrītāju "BSX-12" un mobilo graudu kalti MEPU.

ZS "Vītoli" pērn mēnesī ieguva apmēram 373 kubikmetrus (m3) kokmateriālu. Izejvielas tika glabātas krautuvē, tomēr krājumi netika veidoti. Līgumi ar firmām iepriekš netika slēgti, jo kokmateriālus realizē pēc izdevīgākām cenām. 2015.gadā lielākais kokmateriālu apjoms tika realizēts AS "Stora Enso Latvija", SIA "Domše Latvija", SIA "Gemini IT" un SIA "New Fuels RSEZ".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, aizvadīto gadu ZS "Vītoli" noslēgusi ar 375 900 eiro apgrozījumu, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš. Gandrīz dubultojusies ZS peļņa - ja 2014.gadā tā bijusi 75 937 eiro, pērn sasniegusi 134 292 eiro. Kā minēts saimniecības vadības ziņojumā, peļņa tiks izlietota turpmākai saimnieciskās darbības veikšanai un tās uzlabošanai.

ZS "Vītoli" reģistrēta 1993.gadā. Tās īpašnieks ir Linards Andžs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)