Banner 980x90

"Zieglera mašīnbūve" aizvadītajā finanšu gadā guvusi 526 421 eiro peļņu

Latgales metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA "Zieglera mašīnbūve" 2013./2014.gadā guvusi 526 421 eiro peļņu, kas ir vairāk nekā divas reizes lielāka nekā iepriekšējā finanšu gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2013./2014.gadā palielinājies par 9%, sasniedzot 8,907 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā finanšu gadā bija svarīgi uzturēt pašreizējos pārdošanas apjomus, kā arī ieviest jauno produktu - kukurūzas pļāvēju - Eiropas Savienības (ES), Baltijas un NVS valstu tirgos.

Tāpat pērn "Zieglera mašīnbūves" Pētījumu un attīstības departamenta darbība pārorientēta uz augsnes apstrādes un ražas vākšanas tehnikas izstrādi un gala montāžas līnijas ierīkošanu. Piesaistīti arī jauni klienti, kuriem tika piegādātas jaunas paraugpartijas un veiktas pirmās sērijas piegādes. Šie jaunie klienti ir "France Elevateur" un grupa "Mathieu".

Jaunajā finanšu gadā uzņēmums plāno strauju izaugsmi, kura ir saistīta galvenokārt ar patstāvīgo materiālu iegādi, kas būtiski mainīs apgrozījuma struktūru un apjomu. Tāpat izaugsme plānota saistībā ar sērijas ražošanas sākšanu Francijas koncerniem "France Elevateur" un "Mathieu", kā arī ar kukurūzas pļāvēju pārdošanas apjomu palielināšanos Baltijas un NVS valstīs.

2014./2015.gadā tiek plānots pārdošanas apjomu paplašināt par 21%, teikts vadības ziņojumā.

Uzņēmumam arī ir noslēgts līgums ar lielāko kombainu ražotāju Krievijā "Rostseļmaš", kuram izstrādāts speciāls rapša novākšanas tehnikas risinājums.

Tāpat noslēgts līgums ar vienu no lielākajiem "Claas" tehnikas dīleriem Krievijā "Atotehimport", kas pārstāv "Zieglera mašīnbūves" produkciju 12 lielos un kukurūzas audzēšanai svarīgos reģionos.

Jau ziņots, ka "Zieglera mašīnbūve" uzņēmuma attīstībā un jaunu biznesa projektu sākšanā investēs 2,9 miljonus eiro. Finansējums tiks izmantots arī apgrozāmo līdzekļu apjoma palielināšanai, nodrošinot uzņēmuma pāreju uz patstāvīgāku darbību, nodrošinot arī ražotās produkcijas realizācijas funkcijas.

Patlaban uzņēmums ražo gan detaļas, gan gala produktus lauksaimniecības sektoram - elektriskos un hidrauliskos rapšu dalītājus un dozētājiekārtas, kukurūzas pļaujmašīnas un pacelšanas iekārtu sastāvdaļas, tās piegādājot tādiem pasaulē zināmiem lauksaimniecības tehnikas ražotājiem kā "Class", "Case", "New Holland", "John-Deere" un "Kuhn".

Kompānija ražo arī kabeļu savienojumus automašīnu drošības spilveniem un parkošanās sensorus, kurus savās automašīnās uzstāda pasaules lielākie auto ražotāji, tostarp "Opel", "Volkswagen", "SAAB", "Renault", "Toyota", "Volvo" un "Ford".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Zieglera mašīnbūve" 2012./2013.gadā apgrozījusi 8,19 miljonus eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012./2011.gadā, kad apgrozījums bija 8,87 miljoni eiro. Tikmēr peļņa sarukusi par 29% - no 328 775 eiro 2012./2011.gadā līdz 233 671 eiro 2012./2013.gadā.

Uzņēmums "Zieglera mašīnbūve" darbību Daugavpilī sāka 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 905 eiro. "Zieglera mašīnbūve" pilnībā pieder Vācijā reģistrētajai kompānijai "Martin Ziegler GmbH&Co. KG".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)