Banner 980x90

Annas Āzes meža ekspozīcija

Meža muzejā ir iespēja iepazīties ar dzīvnieku un putnu izbāzeņiem, dzīvnieku ādām un pārnadžu ragiem, kurus muzeja saimniece – mežzine Anna Āze, ir vākusi un izstādījusi no 1987. gada. Muzejā atrodas pašas rūpīgi vāktās grāmatas un dažādi bukleti par mežiem, kā arī viņa pati ir uzrakstījusi vairākas grāmatas par mežu, meža lietām un medībām. 

Par mežkopju dzīvi un darbu liecina senie un mūsdienīgie mežsargu darbarīki, zīmotnes, formas tērpi, telefoni un rācijas, fotogrāfijas. Šeit var ieraudzīt arī tādu unikālu eksponātu kā, Žīguru mežos atrastais uzziedējušais, priedes stumbra žuburs, jo kā liecina meža zinātnieku pētījumi, ko tādu var ieraudzīt tikai reizi tūkstoš gados. Anna Āze aizrauj ar savu īpašo stāstīšanas talantu, kad  katrs sīkums šķiet interesants. Katram tiek piedāvāts sajust mazu gabaliņu no bagātās Latvijas meža pasaules. Meža ekspozīcijas saimniece ir arī lieliska vides gide – var doties iepazīt meža dzīvi dabā! Aizrautīgi pastāstīs par vietējiem objektiem , dižkokiem, akmeņiem, dzīvniekiem un citām meža bagātībām.

Adrese: Parka iela 14, Žīguri, Žīguru pagasts, LV-4584
Tālrunis: +371 26567080, +371 64563723
Mājaslapa: www.visitvilaka.lv
E-pasts: annaaze@inbox.lv
GPS koordinātes: 57.2681376, 27.665203

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)