Banner 980x90

Atjaunota satiksme uz diviem grants autoceļiem Vecumnieku novadā un Balvu novadā

Rīga, 24.apr., LETA. Otrdien atjaunota satiksme reģionālās nozīmes grants autoceļa posmam Vecumnieku novadā Bauska-Aizkraukle (P87) no 28.kilometra līdz 35.kilometram un vietējās nozīmes grants autoceļa posmam Balvu novadā Ruskulova-Bērzpils (V493) no 21.kilometra līdz 31.kilometram, informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Autoceļi satiksmei tika slēgti tāpēc, ka iepriekš bija pārmitrināts ceļa segums. Uzturēšanas darbi tika sākti tiklīdz bija konstatēts, ka ceļa segums ir apžuvis un atguvis nestspēju.

Autoceļam (P87) Bauska-Aizkraukle no 28.kilometra līdz 35.kilometram tika veikta greiderēšana un šķembu iestrāde kūkumojošās vietās 29 kubikmetru apjomā. Lai pilnībā atjaunotos autoceļa nestspēja, ir ieviests transporta masas ierobežojums. Tiek liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Valsts autoceļam (V493) Ruskulova-Bērzpils no 21.kilometrs līdz 31.kilometram tika veikta greiderēšana un šķembu iestrāde kūkumojošās vietās 48 kubikmetru apjomā.

Greiderēšanas darbi tiek veikti uz tiem grants autoceļiem, kuru tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs darbu izpildei. Uz grants autoceļu segumiem, kuri vēl ir pārmitrināti, darbi netiek veikti, jo nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu darba izpildi, kā arī tādēļ, ka ar uzturēšanas smagsvara tehniku var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli.

LAU joprojām pastiprinātu uzmanību pievērš un regulāri apseko grants autoceļus. Tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma remonta un greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks uzsākti.

Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šajos ceļu posmos ir liegts pārvietoties transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)